20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Χανιά: Προκύπτουν λύσεις από τη μεγάλη σύσκεψη για τους δασικούς χάρτες με τον Υπουργό Περιβάλλοντος

Ημερομηνία:

Στα Χανιά και στην Αντιπεριφέρεια Χανιων ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας συζητά με βουλευτές, τοπικούς άρχοντες αλλά και εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων προσπαθώντας να βρουν λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τους δασικούς χάρτες.

Στις πολύωρες συσκέψεις συμμετέχουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιαννη, Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης ενώ αργότερα, περιπου στις 12 το μεσημέρι, στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας βρέθηκε και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης

Την ίδια στιγμή μπορεί η παρουσία αγροτών και κτηνοτρόφων να μην είναι τόσο δυναμική όσο άλλες φορές όμως είναι αισθητή. Έξω από το κτίριο της Αντιπεριφερειας Χανίων σήκωσαν πανό και μαύρες σημαίες, εν αναμονή των αποφάσεων που θα ανακοινωθούν.

Αρκετοί και οι αστυνομικοί που βρισκονται στην περιοχη, δίχως πάντως να διαφαίνεται πουθενά ο κίνδυνος επεισοδίων.

Η σύσκεψη με τους βουλευτές ολοκληρώθηκε κατά τις 11.30 το πρωί με τον Υπουργό να τους διαβεβαιώνει ότι τα προβλήματα θα λυθούν.

Ο Μανούσος Βολουδάκης κατά την έξοδό του από το κτίριο συνομιλησε με αγρότες εκφράζοντας κι αυτός τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει λύση.

"google ad"

Είπε χαρακτηριστικά στους αγρότες που περιμεναν να ακούσουν από το στόμα του τις εξελίξεις:

“Πολύ καλή η διάθεση για το ιδιοκτησιακό. Θέλω να τα δω όλα γραμμένα αλλά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας που έχουμε πρόβλημα θα λυθεί.  Σε όλα τα προφανή δε θα δώσετε λεφτά, αλλά να δούμε πρώτα τον νόμο”

Από την πλευρά του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σε δηλώσεις του είπε:

“Σε περίπου 6 με 9 μηνες θα διορθωθούν τα λάθη και θα εφαρμοστούν πρόνοιες και θα προστεθούν και κάποιες ρυθμίσεις σε σχέση με ασπαλάθους και χορτολιβαδικά. Μέχρι τοτε δεν θα υπάρχει διαδικασία αντιρρήσεων και πληρωμης από μεριάς των ανθρωπων που τους αφορά το θέμα. Επίσης, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει τροπολογία για το ιδιοκτησιακό που θα αναγνωρίζει τη χρήση της γης και τους τίτλους. Κινειται στην ίδια κατεύθυνση με την τροπολογία που είχαμε φέρει κι εμείς και ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων το λύνει.”

Σημειώνουμε ότι ο Υπουργός συναντηθηκε στις 1 και με αντιπροσωπεία των αγροτών.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...