14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Χανιά: Σε κρίσιμη κατάσταση αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση με καραμπίνα – Τι λέει η ανακοίνωση της αστυνομίας

Ημερομηνία:

Επίθεση με καραμπίνα δέχθηκαν δύο αστυνομικοί στις Βρύσες Αποκορώνου στα Χανιά, όταν προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον δράστη για να σταματήσει, πυροβόλησε εναντίον τους, τραυματίζονταν τον ένα στο πόδι και και τον άλλο στο κεφάλι. O τελευταίος υπεβλήθη ήδη σε εγχείριση και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Ο δράστης βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών αρχών, ενώ φέρεται να είναι σεσημασμένος λόγω προβλημάτων που είχε δημιουργήσει και παλαιότερα.

Ο 50χρονος κτηνοτρόφος προσπάθησε να διαφύγει με το όχημά του και στη συνέχεια έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το υπηρεσιακό τους όχημα.

Τι λέει η ανακοίνωση της αστυνομίας

Τα γεγονότα περιγράφει με λεπτομέρειες η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, σήμερα (23.03.2015) το πρωί, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα (23.03.2015) το πρωί, συνεργείο αστυνομικών ελέγχων, από τέσσερις αστυνομικούς και δυο υπηρεσιακά οχήματα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου, δραστηριοποιείτο σε περιοχή του Δήμου Αποκόρωνα.

Κατά το χρόνο που πραγματοποιούσαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε  23χρονος ημεδαπός, ο 50χρονος (πατέρας του ελεγχόμενου) διερχόμενος από το σημείο του ελέγχου, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, σταμάτησε και αφού εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, χτύπησε με το αυτοκίνητο του ένα από τα δύο σταθμευμένα υπηρεσιακά οχήματα.

Στη συνέχεια ο 50χρονος, αφού έφυγε από το σημείο ελέγχου, επέστρεψε άμεσα και σταμάτησε το όχημα του σε κοντινή απόσταση, η οποία του παρείχε κάλυψη. Αμέσως βγαίνοντας από το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, πυροβόλησε σε βάρος των αστυνομικών με κυνηγητικό όπλο (καραμπίνα), τουλάχιστον πέντε φορές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 35χρονου Υπαρχιφύλακα και του 34χρονου Ειδικού Φρουρού και στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, πραγματοποιήθηκαν επισταμένες και εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό του 50χρονου, ο όποιος τελικά παραδόθηκε στις Αστυνομικές Αρχές και ταυτόχρονα παρέδωσε και το κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, 2 διόπτρες, 4 μαχαίρια, σπρέι το οποίο είχε απωθητική επίδραση και διάφορα είδη φύλαξης οπλισμού.

Οι τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν αρχικά στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου ο 34χρονος υπεβλήθη σε επέμβαση και νοσηλεύεται,  ενώ ο 35χρονος, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ  συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών  Χανίων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...