16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Χανιά: Σε νέα 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση οι εκπαιδευτικοί την Παρασκευή 2 Μάρτη

Ημερομηνία:

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί την Παρασκευή 9 Μάρτη και με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ μας χαιρετίζει αγωνιστικά τις μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 2 Μάρτη χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και των μηδενικών διορισμών, πολιτική που πηγάζει από τις αποφάσεις ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ και υλοποιείται από την κυβέρνηση.  Συγκεντρώσεις που είναι υπόσχεση για διαρκή αγώνα για όλα τα προβλήματα της εργασίας και της εκπαίδευσης.

Χαιρετίζει τους 2.000 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα που αντέταξαν απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που επέλεξε να  τους αντιμετωπίσει με τη βία και τα δακρυγόνα των ΜΑΤ. Κυρίως γιατί δεν λύγισαν μπροστά στην  πολιτική  καταστολής αλλά σπάζοντας την τρομοκρατία, μπήκαν στο Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποίησαν κατάληψη και μαζικότατη Συνέλευση Αγώνα στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες συνάδελφοι.

Στηρίζουμε την απόφαση της ενωτικής και μαζικής Συνέλευσης Αγώνα που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Υπουργείο Παιδείας για αγωνιστική κλιμάκωση με νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Μάρτη.

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές  στη  συνέχιση  των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 12.30 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς μαζί με το ΣΕΠΕ Χανίων.

Για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11.00 -14.00.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Κατάργηση του ν.3848
  • Καμία σκέψη για οποιασδήποτε μορφής γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ ο οποίος υπονομεύει τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά και εργασιακά μας δικαιώματα.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε Ειδική και Γενική Αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δεν δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα (συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά, μισθολογικά, εργασιακά).

Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΟΜΗΡΙΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...