19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιά: 200 εκ. ευρώ χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία | «Δεν πάει άλλο» με τη φορομπηχτική πολιτική λένε 28 επαγγελματικοί φορείς του νομού

Ημερομηνία:

Οι επαγγελματικοί φορείς του νομού Χανίων έχουν πλέον συντονιστεί και αντεπιτίθενται για να προασπίσουν το δικαίωμα τους να υπάρχουν. Είναι μία εξέλιξη που αν είχε γίνει πριν μερικά χρόνια θα είχαν σωθεί εκατοντάδες επιχειρήσεις και αρκετοί συμπολίτες μας ίσως να μην είχαν αυτοκτονήσει.

Και σήμερα, εκπρόσωποι 28 πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαστικών οργάνων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, που εκπροσωπούν τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών του νομού, διαμαρτυρήθηκαν. Αυτή τη φορά στο Διευθυντή Διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ. Κ Στέλιο Ανετάκη, ο οποίος τους αποκάλυψε ότι 5.000 επαγγελματίες από Χανίων και Ρέθυμνο έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών που έχει έδρα στα Χανιά περίπου 207 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επαγγελματικοί φορείς μετέφεραν στον Διευθυντή την κατάσταση που επικρατεί στους κλάδους τους και ξεκαθάρισαν ότι «δεν πάει άλλο» με το φοροκυνηγητό ζητώντας μεταξύ άλλο την κατάργηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, την αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και την κατάργηση της προσωποκράτησης καθώς και των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων.

«Καμμία κατάσχεση δε θα επιτρέψουμε να γίνει», είπαν κάνοντας ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο εμπορικός κόσμος του νομού πλέον πράττει συντονισμένα για να προασπίσει το αυτονόητο δικαίωμά του να υπάρχει.

Υπόμνημα διαμαρτυρίας των 28 φορέων προς το ΚΕΑΟ

Μάλιστα, σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας των φορέων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών επιδόθηκε προς το Κ.Ε.Α.Ο. στο οποίο επισημαίνεται ότι:

«Η αδυναμία πληρωμής είναι αυταπόδεικτη και προκύπτει ως συνέπεια της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής ιδιαίτερα κατά τα 4 τελευταία μαύρα χρόνια του μνημονίου

Η δραματική μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, η διακοπή κάθε χρηματοδοτικής ή δανειακής δυνατότητας από το τραπεζικό σύστημα έχει οδηγήσει τους επαγγελματίες ,βιοτέχνες και εμπόρους σε καθεστώς ασφυκτικής πίεσης και σε αδυναμία ανταπόκρισης σε στοιχειώδεις ανάγκες διασφάλισης της επαγγελματικής τους υπόστασης και της οικογενειακής τους αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Η υπερβολική διόγκωση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά την τελευταία τετραετία είναι η καλύτερη απόδειξη της παραπάνω αλήθειας».

Οι επαγγελματικοί φορείς μεταξύ άλλων ζητούν την κατάργηση του ΚΕΑΟ, αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και αναστολή κάθε διαδικασίας κατάσχεσης.

Ολόκληρο το υπόμνημα έχει ως εξής:

To παρόν υπόμνημα διαμαρτυρίας προσυπογράφεται από 28 πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα Επαγγελματιών –Βιοτεχνών και Εμπόρων του Ν. Χανίων που εκπροσωπούν τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών του Νομού.

Επιδίδεται δια μέσου εσάς στο ΚΕΑΟ ως υπηρεσία του στα Χανιά αλλά κυρίως δηλώνει την έντονη διαμαρτυρία μας για τις ασκούμενες πρωτοφανείς πρακτικές «είσπραξης» ασφαλιστικών οφειλών από οφειλέτες που στη μεγάλη πλειοψηφία τους δεν δύνανται να πληρώσουν!!!

Η αδυναμία πληρωμής άλλωστε είναι αυταπόδεικτη και προκύπτει ως συνέπεια της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής ιδιαίτερα κατά τα 4 τελευταία μαύρα χρόνια του μνημονίου.

"google ad"

Η δραματική μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, η διακοπή κάθε χρηματοδοτικής ή δανειακής δυνατότητας από το τραπεζικό σύστημα έχει οδηγήσει τους επαγγελματίες ,βιοτέχνες και εμπόρους σε καθεστώς ασφυκτικής πίεσης και σε αδυναμία ανταπόκρισης σε στοιχειώδεις ανάγκες διασφάλισης της επαγγελματικής τους υπόστασης και της οικογενειακής τους αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Η υπερβολική διόγκωση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά την τελευταία τετραετία είναι η καλύτερη απόδειξη της παραπάνω αλήθειας.

Άλλωστε ο επαγγελματοβιοτέχνης ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις κατ’ ουσία τιμωρεί το εαυτό του  στερούμενος ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και  υποθηκεύοντας την συνταξιοδοτική του προοπτική.

Τη κατάσταση χειροτερεύουν:

  • οι αναποτελεσματικές αλλεπάλληλες «ρυθμίσεις» οι οποίες κατ’ ουσία κάθε άλλο παρά ανάσα δίνουν στους ασφαλισμένους και ούτε αύξηση των εσόδων  για τα Ασφαλιστικά Ταμεία επιφέρουν
  •  η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ιατροφαρμακευτικών παροχών στους ενήμερους ασφαλισμένους
  • Η επιδιωκόμενη πολιτική της τρόικα για δραματική μείωση των συντάξεων.

Με τη λειτουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών είμαστε

αξ’ αρχής αντίθετοι γιατί ξέραμε –όπως και αυτό γίνεται-ότι θα εντείνει ακόμα περισσότερο τη ασφυκτική πίεση στους      μικρομεσαίους επιχειρηματίες πολλαπλασιάζοντας τα αδιέξοδα  και τα λουκέτα.

Μήπως όμως αυτός είναι και ο στόχος;

Ή μήπως οι ατομικές ειδοποιήσεις υπό μορφή τελεσιγράφου για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων με προθεσμία 20 ημερών είναι μέτρο ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας όπως συνεχώς εξαγγέλλεται;

Τι ασφαλιστικός φορέας είναι αυτός – στον οποίο ο επιχειρηματίας έχει εναποθέσει το παρόν και το μέλλον του – που διώκει τον ασφαλισμένο ως κοινό εγκληματία;

Επιπρόσθετα σας εφιστούμε την προσοχή  ότι η εισπρακτικότητα από μόνη της χωρίς να συνοδεύεται από την δικαιοσύνη αποτελεί στραγγάλισμα της επιχειρηματικότητας και οδηγεί σε άδικα αντικοινωνικά και απάνθρωπα αποτελέσματα.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση:

  • Να σταματήσει άμεσα  η λειτουργία του ΚΕΑΟ ως μηχανισμού  είσπραξης με εκβιασμό και απειλές που τελικό αποτέλεσμα θα έχει  να διαλύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Την αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον Ο.Α.Ε.Ε. Την κατάργηση της προσωποκράτησης και της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων για χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Η οφειλή προς τον ασφαλιστικό φορέα δεν μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα και σήμερα είμαστε εκείνη η επαγγελματική ομάδα που διώκεται ποινικά για οφειλές στο ασφαλιστικό της ταμείο.
  • Να υιοθετηθούν οι προτάσεις των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ για κεφαλαιοποίηση των οφειλών και μετατροπή τους σε ασφαλιστικό χρόνο εξαγοράσιμο στο τέλος του ασφαλιστικού βίου, για κούρεμα των προσαυξήσεων της τελευταία τετραετίας, για ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης μέχρι το 2017 τουλάχιστον και για ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των συναδέλφων.
  • Σε κάθε περίπτωση  οι ρυθμίσεις των χρεών προς τα  Ασφαλιστικά Ταμεία  πρέπει να αντιμετωπιστούν ενιαία με τις τυχόν υποχρεώσεις προς το Δημόσιο  και τις Τράπεζες με τρόπο ώστε η συνολική  ρύθμιση να δίνει μια ανάσα και ευκαιρία ανασυγκρότησης των επιχειρήσεων.

Σταθμίζοντας όλα αυτά σας ζητούμε:

 Α] Να μας αναφέρεται εγγράφως το πλήθος των «προειδοποιητικών ειδοποιητηρίων» που έχουν αποσταλεί μέχρι σήμερα σε ασφαλισμένους του Νομού μας και τα οποία ζητάμε να σταματήσουν.

 Β] Να ανασταλεί κάθε διαδικασία κατάσχεσης όπως και κάθε σκέψη μπλοκαρίσματος τραπεζικών λογαριασμών.

Σας ζητούμε τέλος να σταθείτε πλάι μας σε ένα πρόβλημα που την ύπαρξη του κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Επιπλέον αυτών να έχετε ως δεδομένο ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε την επιβίωση μας ως άνθρωποι και ως επιχειρηματίες.

Οι Φορείς Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων που συμμετέχουν  στις  ενέργειες  διαμαρτυρίας για την εφαρμοζόμενη πολιτική στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις:

  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ –ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ  ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
  • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΝΕΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑΞΙ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΕΝΩΣΗ  ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ & ΡΕΘΥΝΜΟΥ
  • ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΑΝΟΠΟΙΩΝ-ΒΑΦΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΚΤΙΚΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ  -ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ Ν.  ΧΑΝΙΩΝ

 

ΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΙΣ

ΠΑΠΑΔΕΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Πρόεδρος ΟΕΒΕΝΧ

ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πρόεδρος ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Πρόεδρος ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...