22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιώτες οικονομολόγοι: Ζητάμε μόνο χρόνο για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με ασφάλεια στα καθήκοντά μας

Ημερομηνία:

Με ανοιχτή επιστολή της το παράρτημα Χανίων της Ανεξάρτησης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας ζητά από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, μία σειρά μέτρων ώστε να μπορούν οι οικονομολόγοι να ανταποκριθούν “με ασφάλεια στα καθήκοντά” τους.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

οι Έλληνες κατόρθωσαν από την αρχαιότητα ως και σήμερα να δημιουργήσουν πολιτισμό , να μοιραστούν κοινές αξίες με άλλους λαούς και να διευθετήσουν με επιτυχία τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν στο πέρασμα των αιώνων. Όλα τα κατορθώματα του λαού μας επιτεύχθηκαν όταν ενωθήκαμε και αντιμετωπίσαμε από κοινού τους εχθρούς του έθνους μας.

Το έτος 2020 ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει έναν αόρατο εχθρό. Ήδη, από την 25η Φεβρουαρίου όλοι μαζί ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε τα πρώτα μέτρα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού (ΦΕΚ 42 Α΄). Ακολούθησαν νέα μέτρα και οδηγίες εφαρμογής αυτών, με ημερομηνίες ορόσημο την 11η/03/20 (ΦΕΚ 55 Α’) , 14η/03/20 (ΦΕΚ 64 Α’), 20η/03/20 (ΦΕΚ 68 Α΄), 30η/03/20 (ΦΕΚ 75 Α΄), 13η/04/20 (ΦΕΚ 84 Α΄) και 1η/05/20 (ΦΕΚ 90 Α΄).

Από την 11η Μαρτίου επιχειρήσεις έκλεισαν, εργαζόμενοι σταμάτησαν να πηγαίνουν στην εργασία τους, παιδιά απομακρύνθηκαν από το σχολικό τους περιβάλλον και όλοι μαζί κληθήκαμε, μέσω των διαγγελμάτων σας, να αντιμετωπίσουμε τον νέο μας κοινό εχθρό. Όλοι εμείς οι Έλληνες έχουμε στο DNA την ικανότητα να ενώνουμε τις δυνάμεις μας όταν βρεθεί ένας από εμάς να μας εμπνεύσει. Με αυτό τον τρόπο πορευτήκαμε από την 11η Μαρτίου μέχρι σήμερα και έτσι θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι εναντίον στον κοινό μας εχθρό.

Σε όλη αυτή τη περίοδο εμφανίστηκαν μικρά και μεγάλα εμπόδια που εξελίχθηκαν σε μικρά και σε μεγάλα γεγονότα και φανέρωσαν μικρούς και μεγάλους συνεργάτες  του κυβερνητικού σας έργου. Όμως στο όνομα της ενότητας, ο λαός δεν αποθαρρύνεται από τους «μικρούς» συνεργάτες και συνεχίζει να ακολουθεί τον επικεφαλή που εξέλεξε και στον οποίο ανέθεσε για 4 έτη τη διακυβέρνηση.

Για τους λόγους αυτούς, απευθυνόμαστε σε εσάς κ. Πρωθυπουργέ, αφού προηγουμένως σας διαβεβαιώσουμε ότι όλοι εμείς οι οικονομολόγοι και λογιστές, με γνώμονα την επιστήμη μας, συμβάλουμε στην τρέχουσα προσπάθεια της πολιτείας. Εργαζόμαστε για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να ανακάμψουν και ισχυρές να μπουν ξανά στις διεθνείς αγορές, για τους εργαζόμενους να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους και αλάβωτοι να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους και για το κράτος που χρειάζεται να διατηρήσει τα έσοδά του προκειμένου αυτό να συνεχίσει να παρέχει συνοχή και ασφάλεια στους πολίτες του. Όμως, για να καταφέρουμε το δικό μας έργο στην κοινωνία ζητάμε την δική σας παρέμβαση.

Η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων τους τελευταίους 4 μήνες, οι περιορισμοί στις συνθήκες εργασίας για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του Covid-19, η επιβολή έκτακτων μέτρων με ασφυκτικές προθεσμίες στα πληροφορικά συστήματα του Υπουργείου Εργασίας, Υπουργείου Οικονομικών και ΑΑΔΕ, μας οδήγησε σε αμφισβήτηση αν κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορούμε να παρέχουμε με ασφάλεια έγκαιρα και έγκυρα τις υπηρεσίες μας. Δεν ζητάμε χρήματα, δεν ζητάμε διορισμούς ή ευνοϊκή αντιμετώπιση του κλάδου μας ή των πελατών μας. Ζητάμε μόνο χρόνο για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με ασφάλεια στα καθήκοντά μας. Ειδικότερα, ζητάμε i) επέκταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων ως την 30η Σεπτεμβρίου 2020 και ii) δυνατότητα υποβολής διορθωτικών δηλώσεων που σχετίζονται με την εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσία, χωρίς πρόστιμο όταν αυτές δεν προκαλούν δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω, κ. Πρωθυπουργέ αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Για την

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας

Ο εκπρόσωπος της

Αλεβιζάκης Παναγιώτης

"google ad"

Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος»

Zarpanews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...