20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

”Χαράτσι” για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων – Εξοργισμένοι και αγανακτισμένοι οι παραγωγοί!

Ημερομηνία:

Δεν πέρασε πολύ ώρα από την έναρξη της διαδικασίας για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης στην Ένωση Ηρακλείου και άρχισαν τα…όργανα.
To αδιαχώρητο επεκράτησε χθες το πρωί τόσο στην Ένωση στη Λ. 62 Μαρτύρων, όσο και στα υποκαταστήματα Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Πύργου.

Αυτό ήταν αναμενόμενο, εκείνο που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν να δημιουργηθεί ένταση.

Το άκουσμα της είδησης ότι όλοι οι παραγωγοί για να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα πρέπει να καταβάλλουν και ένα χρηματικό ποσό προκάλεσε οργή και αγανάκτηση.

Συγκεκριμένα η Ένωση ζητά από τους παραγωγούς να πληρώσουν ένα χαράτσι 30ευρώ (φωτογραφία με την ανακοίνωση) για παράπλευρες διαδικασίες γεγονός που μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε.

‘Μας είχε πει ο πρόεδρος της Ένωσης πως δε θα πληρώσουμε ούτε ευρώ για την ενεργοποίηση, μας κορόιδεψαν” λένε αγρότες στο flashnews.gr.

Όσον αφορά τη διαδικασία αυτή, κράτησε πολλές ώρες καθώς τα καταστήματα της Ένωσης παρέμειναν ανοιχτά μέχρι να εξυπηρετηθούν όλοι οι παραγωγοί. ”Ε! 30 ευρώ το κεφάλι παίρνει, λογικό είναι να μας περιμένει μέχρι το βράδυ” σχολίασαν σκωπτικά παραγωγοί που βρίσκονται εκεί.

Κινδυνεύει με πρόστιμο η ΕΑΣ Ηρακλείου

Να σημειωθεί πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ρητά και κατηγορηματικά πως η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων μέσω των ΕΑΣ είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Μάλιστα προειδοποιεί τις ΕΑΣ που θα ζητήσουν χρήματα, ότι αυτά θα αφαιρεθούν απο την αμοιβή τους και σε περίπτωση που επαναληφθεί θα διακοπεί η συνεργασία.

Και μπορεί η κουτοπονηριά κάποιων να βάφτισε το “χαράτσι” ως αμοιβή για “παροχή υπηρεσιών” αλλά το θέμα είναι πως η Ένωση ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ απο το κράτος για την παροχή της υπηρεσίας ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων και είναι παράνομη η είσπραξη οποιουδήποτε ποσού για τον σκοπό αυτό.

Μ.Αλεξάκης – Ναπ.Σαραντίδης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ