19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χαράτσι 1.500.000 ευρώ επιπλέον, για τους Αποκορωνιώτες σύμφωνα με την ΕΜΑΑΚ

Ημερομηνία:

Χαράτσι 1.500.000 ευρώ επιπλέον, καλείται να πληρώσει η κοινωνία του Αποκόρωνα, σύμφωνα με καταγγελία που κάνει η ΕΜΑΑΚ και ο επικεφαλής του συνδυασμού Χαράλαμπος Κουκιανάκης.Σύμφωνα με τον κ. Κουκιανάκη, θα πρέπει να δοθεί επιπλέον χαράτσι στην περίπτωση του δήμου Αποκόρωνα, καθώς δεν έχει γίνει καθορισμός ζώνης και τιμών ανά τετραγωνικό μέτρο για οικίες.

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία της ΕΜΑΑΚ και του επικεφαλής Χαράλαμπου Κουκιανάκη:

Η πρωτοφανής αμέλεια και η αχαρακτήριστη αδράνεια της Δημοτικής Αρχής Αποκόρωνα ευθύνονται για το υπερβολικό ποσό του 1500000 ευρώ περίπου το οποίο καλείται να πληρώσει η κοινωνία του Αποκόρωνα στο Κράτος δια μέσου των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το προαναφερθέν ποσό καθορίζεται από το Υπουργείο Οικονομικών και χρεώνεται στον Δήμο Αποκόρωνα, μιας και η Δημοτική Αρχή αμέλησε να προβεί στον καθορισμό ΖΩΝΗΣ & ΤΙΜΩΝ ανά τετραγωνικό μέτρο για οικίες, όπως προβλέπεται από σχετική διάταξη του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Η ανάγκη ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΖΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΩΝ είχε επισημανθεί προ διετίας από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξης μας κον ΣΑΡΙΔΑΚΗ ΣΤΡΑΤΟ, ο οποίος με αναφορά του στο Δημοτικό Συμβούλιο προέτρεπε την Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει τον νόμο,

Δυστυχώς για μία φορά ακόμη οι παραλείψεις και η αδράνεια του Δήμου έδωσε την δυνατότητα στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ να ορίσει αυτόβουλα ΑΥΞΗΜΕΝΗ μέση τιμή ζώνης με αποτέλεσμα να υπάρξει υπερβολική χρέωση για κάθε νοικοκυριό του Αποκόρωνα πλην περιοχής ΚΑΛΥΒΩΝ, όπου η τότε ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΗ ΑΡΧΗ είχε εφαρμόσει τον νόμο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οικία 70 τ.μ η οποία θα πλήρωνε χαράτσι 178 ευρώ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 308 ΕΥΡΩ.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή:

α) να καθορίσει άμεσα ΖΩΝΕΣ & ΤΙΜΕΣ στον Δήμο Αποκορωνα

β) να προβεί σε διορθώσεις λαθών τα οποία παρατηρούνται στις ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ οι οποίες επηρεάζουν τον συντελεστή παλαιότητας.

γ) να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να υπάρξει ΕΓΚΡΙΣΗ των ΖΩΝΩΝ & ΤΙΜΩΝ.

δ) να αποστείλει την σχετική απόφαση στην ΔΕΗ προκειμένου να γίνουν οι προβλεπόμενες ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ των αρχείων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...