16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Χαραλαμπίδου: Δεν αποκλείω μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον γίνει αντιμνημονιακός

Ημερομηνία:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό προϋποθέσεις, άφησε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

«Δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να στηριχτεί μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έδινα συγκατάθεση, μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη λογική της απεμπλοκής από τα μνημόνια», δήλωσε σε συνέντευξή της στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕIO 104,9 FM», στο δρόμο για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Η Ευρώπη δεν είναι τελειωμένη υπόθεση, η ΕΕ δεν είναι τελειωμένη υπόθεση, αλλά δε μπορεί να υπάρχει χώρα στην ευρωζώνη χωρίς μνημόνια και η εμμονή στη λογική ευρώ πάση θυσία είναι καταστροφική», τόνισε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας.

Παράλληλα έκανε γνωστό, ότι δεν ανήκε στην πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ που «από το 2010 και μετά υποστήριζε ότι η χώρα μπορεί να μείνει μέσα στην Ευρωζώνη χωρίς μνημόνια», διευκρινίζοντας ότι στον δημόσιο λόγο της ήταν υποχρεωμένη να εκφράζει την πλειοψηφούσα άποψη.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα στελέχη που αποχώρησαν θα μπορούσαν να παραμείνουν ως τάση στο κόμμα, είπε ότι «υπάρχει ένα όριο και αυτό έφτασε με την υπογραφή των προαπαιτούμενων και του μνημονίου».

«Έπρεπε να φτάσω στο σημείο να λέω αυτά που έλεγαν ο κ. Παπανδρέου και οι κ.κ. Σαμαράςκαι Βενιζέλος», ανέφερε η κυρία Χαραλαμπίδου, σημειώνοντας ότι «η άποψή μας ήταν μειοψηφική και είχε λοιδωρηθεί, στερώντας -με ευθύνη της ηγεσίας- τη δυνατότητα να υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο -όχι να εφαρμοστεί απαραίτητα- σε περίπτωση που οι δανειστές δεν θα ικανοποιούσαν αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε».

Σε ό,τι αφορά στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια χαρακτήρισε κάθε διάσπαση «τραυματική διαδικασία»:

Βιώνουμε με τραυματικό τρόπο τον διαχωρισμό και τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά της Λαϊκής Ενότητας δεν θα γίνουν προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις στους συντρόφους μας, που επέλεξαν άλλον δρόμο.

Δεν θα μπούμε σε μια ανθρωποφαγία, αλλά δεν θα αφήσουμε αναπάντητες άδικες και αήθεις προσωπικές επιθέσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...