17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Χιλιάδες οι υπογραφές στα ψηφίσματα κατά Κεραμέως

Ημερομηνία:

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και οι υπουργικές αποφάσεις που υπογράφει η Νίκη Κεραμέως προκαλούν το κοινό αίσθημα τόσο λόγω περιεχομένου όσο και εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο χειρίζεται η υπουργός Παιδείας τα καίρια ζητήματα της εκπαίδευσης.

Από τις εν κρυπτώ καταθέσεις τροπολογιών της τελευταίας στιγμής σε άσχετα μάλιστα νομοσχέδια (κάμερες στις αίθουσες διδασκαλίας, εξίσωση πτυχίων κολεγίων με τα ΑΕΙ) και την κατάθεση ολόκληρων νομοσχεδίων χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση με τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς, μέχρι την αντικοινοβουλευτική της στάση αναφορικά με τη σύμβαση για την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης που έχει υπογραφεί με την ιδιωτική εταιρεία CISCO, οι όροι της οποίας παραμένουν άγνωστοι, τις εκλογές-παρωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευσης που στήθηκαν με το ποσοστό αποχής να ξεπερνά το 90%-92% και την εμμονή της κυβέρνησης να ιδρύσει αστυνομικό σώμα που θα δρα εντός των Πανεπιστημίων, οι αντιδράσεις και η κριτική συσσωρεύονται σε βαθμό τέτοιο που δημιουργούν την εικόνα γενικευμένης απαρέσκειας για τις ενέργειες της υπουργού.

Με ψηφίσματα σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, χιλιάδες πολίτες εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους για τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον τομέα της Παιδείας και οι οποίες φέρουν την υπογραφή της Νίκης Κεραμέως.

● Η πρωτοβουλία για την απόσυρση της διάταξης που εξισώνει τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των Πανεπιστημίων, ξεκίνησε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και μέχρι χθες, την ώρα που γραφόταν το κείμενο, είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 9.000 υπογραφές.

● «Καμία ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Να δοθούν λεφτά για Παιδεία και Υγεία. Κανένα νομοσχέδιο να μην κατατεθεί με κλειστές σχολές και πίσω από την πλάτη μας. Η εκπαίδευση μπορεί και πρέπει να ξανανοίξει με όλα τα μέτρα» αναφέρει το ψήφισμα που συνυπογράφουν περισσότεροι από 7.500 χιλιάδες προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί και μεταδιδακτορικοί φοιτητές, πανεπιστημιακοί και εργαζόμενοι, ενώ άλλο σχετικό ψήφισμα στην πλατφόρμα Avaaz έχει ήδη συγκεντρώσει 4.438 υπογραφές.

● Ωστόσο, το ψήφισμα που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό υπογραφών είναι αυτό που θέλει την απομάκρυνση της Νίκης Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας, με σχεδόν 20.000 κόσμου να απαιτεί την «άμεση απόλυση της κυρίας Κεραμέως γιατί:

1. Αδιαφορεί για τα προφανή προβλήματα της τηλεκπαίδευσης.
2. Είναι υπεύθυνη για τα ημίμετρα που πάρθηκαν στα σχολεία όσο λειτουργούσαν.
3. Αρνείται να κάνει διάλογο με τους μαθητές.
4. Ελαβαν χώρα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά ανήλικων μαθητών τους τελευταίους μήνες. Περίτρανο παράδειγμα το περιστατικό στο υπουργείο Παιδείας 9 Οκτωβρίου.
5. Γίνονται ανούσιοι αιφνιδιαστικοί πειραματισμοί με την αλλαγή της νομοθεσίας έξι μήνες πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις.
6. Επαναφέρει την οπισθοδρομική Τράπεζα Θεμάτων.
7. Χρονοτριβεί η ανακοίνωση της νέας ύλης».

Οι σχετικοί σύνδεσμοι:

● «Απόλυση της κυρίας Κεραμέως» ΕΔΩ
● «Απόσυρση της διάταξης που εξισώνει τα πτυχία των κολλεγίων με αυτά των Πανεπιστημίων»: ΕΔΩ
● «Δώστε λεφτά για την Παιδεία και την Υγεία. Οχι άλλη καταστολή και Πανεπιστημιακή Αστυνομία»: ΕΔΩ και ΕΔΩ

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...