16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χουάν Κάρλος Μονεδέρο: Το πιο μεγάλο πρόβλημα των Podemos, είναι η μετριοπάθειά μας

Ημερομηνία:

Ένας εκ των ιδρυτών του αριστερού κόμματος Podemos, ο Χουάν Κάρλος Μονεδέρο, επέκρινε τη μετριοπαθή στάση που πρόσφατα υιοθέτησε το ισπανικό κόμμα, μία επιλογή, που σύμφωνα με τον ίδιο, «αφοπλίζει» το κόμμα.

«Η οικοδόμηση ενός κόμματος, λόγω ελαττωμάτων στην αντιπροσώπευση, άνοιξε πολλές πληγές και προκάλεσε την αποχώρηση πολλών άξιων ανθρώπων από τους κύκλους» συζήτησης, επισήμανε ο Χουάν Κάρλος Μονεδέρο στην εφημερίδα El Pais απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μείωση των ποσοστών δημοτικότητας του Podemos που έχει καταγραφεί πρόσφατα στις δημοσκοπήσεις.

Όμως σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα: η μετριοπάθειά μας. Η μετριοπάθεια θα αφοπλίσει το Podemos». Διότι «το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί, είναι όταν ένας αρχηγός μιλάει, να γνωρίζουμε από πριν αυτό που θα πει» προσέθεσε ο ίδιος, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος.

Το Podemos προήλθε από ένα μέρος του κινήματος των αγανακτισμένων που αναδύθηκε τον Μάιο του 2011 με στόχο να διαμαρτυρηθεί κατά των προγραμμάτων λιτότητας που είχε επιβάλλει η ισπανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης.

Ο Χουάν Κάρλος Μονεδέρο είχε προκαλέσει σάλο όταν παραιτήθηκε στις αρχές Μαΐου από την ηγεσία του Podemos, κάτι που συνιστούσε μία πρώτη για το νεόκοπο κόμμα, λίγο πριν από την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών που θα διεξαχθούν την 24η Μαΐου.

«Υπέβαλα την παραίτησή μου στον φίλο μου τον Πάμπλο», είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter αναφερόμενος στον ηγέτη του Podemos, τον Πάμπλο Ιγκλέσιας.

«Η φιλία μου για κάποιον τόσο μεγάλο και η δέσμευσή μου στο Podemos παραμένουν αμετακίνητες», συμπλήρωσε ο Μονεδέρο ο οποίος στο παρελθόν ήταν σύμβουλος του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ