18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: “Οι καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών θίγουν τον κοινοβουλευτικό θεσμό”

Ημερομηνία:

Κι όμως. Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θεωρεί ότι το πρόβλημα της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας δεν είναι αυτοί που πιθανότατα προβαίνουν σε χρηματισμό βουλευτών αλλά αυτοί που καταγγέλλουν ότι τους έχουν πλησιάσει για να τους χρηματίσουν! Κι έτσι, κατόπιν και σχετικής έγκρισης του Προέδρου της Βουλής θα ορισθεί συνεδρίαση της Επιτροπής για να συνετιστούν αυτοί που καταγγέλλουν ότι έγιναν προσπάθειες να τους χρηματίσουν, ώστε να μη μιλούν και να μη βλάπτουν με αυτό τον τρόπο το κύρος του Βουλευτή και του Κοινοβουλευτισμού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση εκ μέρους του κ. Μαρκογιαννάκη έρχεται μόλις 1 ημέρα μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες της ανεξάρτητης βουλευτού κ. Ξουλίδου ότι στέλεχος της Ν.Δ. της πρόσφερε 3 εκατομμύρια ευρώ για να υπερψηφίσει την πρόταση της Ν.Δ. για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση δίχως άλλο σχολιασμό:

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Tον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες καταγγελιών από Κόμματα και Βουλευτές για οργανωμένο σχέδιο δωροδοκίας Βουλευτών, με στόχο τον επηρεασμό της ψήφου των κατά την προσεχή προεδρική εκλογή. Οι καταγγελίες αυτές έδωσαν λαβή για σχόλια και συζητήσεις, που βλάπτουν το κύρος του Βουλευτή και του Κοινοβουλευτισμού.

Η μέχρι τώρα έρευνα από τη Δικαιοσύνη, κατά πληροφορίες, ουδέν το ύποπτο κατέδειξε. Αυτό, όμως, ουδόλως μειώνει τις ζημιογόνες συνέπειες για τους παραπάνω θεσμούς, δεδομένου ότι άλλοι κακόβουλα μπορεί να αντιμετωπίσουν με δυσπιστία το αποτέλεσμα της έρευνας και να μιλούν για «κουκούλωμα» και άλλοι να πιστεύουν ότι πρόκειται περί μεθοδευμένου σχεδίου εκφοβισμού ή και εκβιασμού των Βουλευτών.

Σύμφωνα με το άρθρο 43Α παρ. 2 περ. η΄ του Κανονισμού της Βουλής, αρμοδιότητα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, μεταξύ των άλλων, εφόσον καλείται προς τούτο από τον Πρόεδρο της Βουλής ή με την έγκρισή του, είναι «να μελετά και να εισηγείται μέτρα και να παρεμβαίνει, όταν κρίνεται αναγκαίο, δημόσια για την προστασία και ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού και των Βουλευτών».

Αναμφίβολα, τα όσα παραπάνω εκτίθενται επιβάλλεται να συζητηθούν στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ως μείζον θέμα, που πλήττει τον κοινοβουλευτικό θεσμό και τους Βουλευτές.

Προς τούτο και κατόπιν έγκρισης του Προέδρου της Βουλής, θα ορισθεί τις προσεχείς ημέρες συνεδρίαση της Επιτροπής, με μοναδικό θέμα συζήτησης τα ανωτέρω.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Ο θάνατος του Μανόλη και οι τραγικές αδυναμίες του ΕΣΥ

Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει την διενέργεια των...

Η ποδοσφαιρική ομάδα των Σφακίων στο μικροσκόπιο της εκπομπής “Bίλατζ Γιουναϊντεντ”

Αφιερωμένη στα ποδοσφαιρικά Σφακιά θα είναι η δημοφιλής εκπομπή...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οριστικό τέλος στα σενάρια για ευρωπαϊκή θέση

Σας λέω την είδηση με το «καλημέρα»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν...