15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Χρηματοδοτήσεις για σημαντικά έργα στο νομό Χανίων

Ημερομηνία:

Όπως πληροφορούμαστε από το Γραφείο του Γ.Γ. ΕΣΠΑ-ΠΔΕ κ. Παναγιώτη Κορκολή (Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης), ύστερα από συντονισμένες συνεννοήσεις Βουλευτών και Δημάρχων του Νομού Χανίων με τον πρώην και τον νυν Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης εγκρίθηκαν οι εξής χρηματοδοτήσεις:

Δήμος Καντάνου – Σελίνου: Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού Ασφενδυλές – Πλατανές, με προϋπολογισμό 125.000 €.

Δήμος Πλατανιά: Εξοπλισμός Βρεφονηπιακού σταθμού Κοντομαρίου, με προϋπολογισμό  103.000 €.

Β. Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, εγκρίθηκε η διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού μελέτης  για το «Σταθμό Επιβατών Λιμένα Σούδας»,  ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε και το ποσόν των 500.000 ευρώ  για την πίστωση του αντίστοιχου έργου, εκ των οποίων 80.000 θα διατεθούν για τη βράβευση των τριών (3) καλύτερων μελετών.

Η μελέτη θα αφορά στην κατασκευή ενός σύγχρονου σταθμού επιβατών ακτοπλοΐας  (ΣΕΑ), όπως προβλέπεται από το εγκεκριμένο master plan  του λιμένα, με την κατασκευή των απαραίτητων και αναγκαίων υποδομών για την ενδιάμεση φάση οι οποίες  θα δώσουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των ολοένα αυξανόμενων αναγκών της τουριστικής κίνησης του νησιού.

Οι υποδομές  θα είναι συνολικής επιφάνειας 1.500τ.μ. και θα περιλαμβάνουν χώρους εξυπηρέτησης των επιβατών ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας.  Παράλληλα θα κατασκευαστούν στέγαστρα συνολικά 420τ.μ. (170τ.μ για  επιβάτες εντός συνθήκης Schengen και 250τ.μ. για εκτός Schengen),  αυξάνοντας την επιφάνεια στα  1920τ.μ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...