21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χρηματοδότηση 1,1 εκ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης για την κατασκευή του πολυδύναμου ιατρείου Πλατανιά

Ημερομηνία:

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) το έργο «Νέο ισόγειο κτίριο πολυδύναμου ιατρείου Πλατανιά» με προϋπολογισμό 1.134.996,68 ευρώ.

Η σχετική απόφαση ένταξης του έργου στο ΠΕΠ Κρήτης υπογράφηκε σήμερα στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά, Επιχειρηματικότητας-Εμπορίου-Καινοτομίας-Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη, του Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Μαρίας Κασσωτάκη, της απερχόμενης διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένης Μαυρομάτη (διοικητής) και Ελένης Γιακουμάκη (υποδιοικητής).

Για την σημαντική αυτή υποδομή που αναβαθμίζει την δημόσια υγεία στο νησί, στα Χανιά, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι, όλα τα έργα που εντάσσονται δεν είναι αποτέλεσμα ενός ανθρώπου ή μιας υπηρεσίας, αλλά αποτέλεσμα της συνεργασίας, της συνέργειας, όλων των φορέων που συνεργάστηκαν επίπονα για να έχουμε σήμερα το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Το έργο αφορά στην ανέγερση και στον εξοπλισμό του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πλατανιά, του Δήμου Πλατανιά, με τις τοπικές κοινότητες Γερανίου, Μοδίου, Βρυσσών Κυδωνίας, Μανολιόπουλου και Πλατανιά.

Συγκεκριμένα κατασκευάζεται ισόγειο κτίριο σε οικόπεδο επιφανείας 8093τ.μ. με συνολικό εμβαδόν δόμησης 387,07 τ.μ. Το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού εξοπλισμού και εξοπλισμού πληροφορικής.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης ευχαριστώντας θερμά για το σημαντικό έργο τον Περιφερειάρχη Κρήτης, την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, τις εμπλεκόμενες τεχνικές υπηρεσίες, επεσήμανε, μεταξύ άλλων ότι, «η προσπάθεια ξεκίνησε σε ένα δήμο ο οποίος είναι ο δεύτερος δήμος στο νομό στο τουρισμό και δεν έχει Κέντρο Υγείας, ούτε καν περιφερειακό πολυδύναμο ιατρείο, και αυτή η προσπάθεια ευοδώθηκε μετά από εννέα χρόνια. Το πολυδύναμο ιατρείο θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο δήμο μας ενώ θα καλύψει και τους επισκέπτες μας αλλά και κατοίκους των γύρων περιοχών. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εργαζόμενους των υπηρεσιών που ενεπλάκησαν για το σημερινό θετικό αποτέλεσμα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης υγείας και κοινωνικής πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς ανέφερε: «Είναι μια σημαντική ημέρα, καθώς εντάσσεται προς χρηματοδότηση το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Πλατανιά στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης. Η δομή αυτή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην περιοχή που αφορά όχι μόνο τους κατοίκους της αλλά και τον τουρισμό που είναι αυξημένος τα τελευταία χρόνια. Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να συνεργάζεται με όλους τους φορείς και στον τομέα της υγείας, για να βελτιώσουμε τις παροχές υγείας στους ανθρώπους του νησιού. Τα τελευταία χρόνια έχουν διατεθεί περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης στον τομέα της υγείας και περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ από δικούς μας πόρους, της Περιφέρειας, στο ίδιο τομέα και σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε».

Η διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μαυρομάτη: «Καταφέραμε με τη συνεργασία όλων, να απορροφηθεί για το συγκεκριμένο έργο, το σύνολο των χρημάτων που προβλεπόταν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης-ΕΣΠΑ 2014-2020. Αυτό θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, και είναι σημαντικό και η επιβράβευση των ανθρώπων που προσπάθησαν για να γίνει αυτό πραγματικότητα διότι εκτός από την ένταξη των έργων του Πλατανιά, που ήταν μία μεγάλη ανάγκη της τοπικής κοινωνίας, το δεύτερο είναι ότι μπορέσαμε μέσω του προγράμματος αυτού να αξιοποιήσουμε χρήματα για εξοπλισμό που καθιστούν την Κρήτη και τα νοσοκομεία με αυτοτέλεια διαγνωστική».

Η Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Γιακουμάκη: «Για την διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας σήμερα είναι μία ιδιαίτερα ευτυχής ημέρα. Πρόκειται για ένα πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο σε μία περιοχή η οποία έχει μεγάλο έλλειμμα σε υγειονομικές δομές με βάση την πληθυσμιακή έκταση με 20.000 κατοίκους, που θα έπρεπε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να είχε Κέντρο Υγείας».

Πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία των έργων στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης και στην ιστοσελίδα της www.pepkritis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...