13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Χρησιμοποιεί το ψέμα και τη συκοφαντία”: Νέα απάντηση Συλλόγου Δασκάλων στον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μανώλη Μηλιαράκη

Ημερομηνία:

Με νέα ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Χανίων αναφέρεται ξανά στον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά, κ. Μανώλη Μηλιαράκη, κατηγορώντας τον για ψέμματα και συκοφαντία:

Οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Μηλιαράκης στις ανακοινώσεις μας και η αγωνιώδης προσπάθεια του να καταφύγει σε προσωπικές επιθέσεις, χρησιμοποιώντας το ψέμα και τη συκοφαντία, απλά επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς μας ότι έχει χάσει κάθε επαφή με τους εκπαιδευτικούς και τις ανάγκες των σχολείων.

Ο κ Μηλιαράκης προσπάθησε να υποβαθμίσει τις καταγγελίες του Συλλόγου μας ως μια αντιπαράθεση μεταξύ αυτού και του προέδρου του ΣΕΠΕ Χανίων,  Σεραφείμ Ρίζου. Χρειάζεται να τονίζουμε ότι τα κείμενα των καταγγελιών μας ήταν αποτέλεσμα συλλογικών και ομόφωνων αποφάσεων του ΔΣ του Συλλόγου μας. Γράφτηκαν έπειτα από απαίτηση, είτε από παρατηρήσεις και παράπονα συναδέλφων.

Το πιο φτηνό όμως τρυκ που  χρησιμοποίησε ο κ Μηλιαράκης, στην προσπάθεια του να πλήξει το κύρος της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών, ήταν το χιλιοπαιγμένο   έργο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ανάγκες και τα συμφέροντα των  εκπαιδευτικών και των σχολείων. Φαίνεται ότι η μνήμη του δεν τον βοηθάει. Μπορούμε να του θυμίσουμε ορισμένες αντιπαραθέσεις μας για να δούμε ποιος λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών και ποιος τα υπερασπίζει και τα δύο:

Ο κ. προϊστάμενος πήρε αποφάσεις για να κλείσουν τα σχολεία στο Σφακοπηγάδι, στην  Αγυιά και το 24ο Νηπιαγωγείο Χανίων ενώ ο Σύλλογός μας τα υπεράσπισε.

Πριν από λίγους μήνες όταν ως ΣΕΠΕ ζητούσαμε μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 17ου Νηπιαγωγείου να ιδρυθεί δεύτερο τμήμα ένταξης, γιατί στο μοναδικό τμήμα του σχολείου φοιτούν 8 παιδιά που χρειάζονται ειδική αγωγή και εκπαίδευση, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο, οι απαντήσεις του κ. προϊσταμένου ήταν επίμονα αρνητικές.

Ενώ από τη δική μας τη μεριά επιμέναμε ότι τα πληθωρικά τμήματα πρέπει να χωρίζονται ο κ. Μηλιαράκης επέμεινε στη μέχρι τέλους εφαρμογή του νόμου με αποτέλεσμα να μην χωρίζονται τμήματα με 24 και 25 μαθητές.

Ο ΣΕΠΕ Χανίων επέμεινε ότι οι 3μελεις επιτροπές, που προέβλεπε το ΠΔ 79, δεν έπρεπε να λειτουργήσουν, γιατί θα οδηγούσαν σε μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων στην Α Δημοτικού, όταν ο κ. Μηλιαράκης προσπάθησε να τις λειτουργήσει.

Ο κ. Μηλιαράκης ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να πάρει απόφαση  να κλείσει ένα σχολείο, ακόμη και όταν πρόκειται για ανθρωπιστικούς λόγους. Όμως φέτος με δική του ευθύνη έκλεισαν όλα τα νηπιαγωγεία στα οποία τύχαινε η νηπιαγωγός να πάρει αναρρωτική άδεια. Η αιτία είναι ότι δεν είχε φροντίσει ο ίδιος να υπάρχει ούτε μία επιπλέον συναδέλφισσα/ος νηπιαγωγός στη διάθεση της διεύθυνσης ΠΕ, ώστε να καλύπτονται τέτοιου είδους κενά. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν νηπιαγωγεία που έμειναν κλειστά με αυτό τον τρόπο πάρα πολλές μέρες.

Μόλις λίγες μέρες πριν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα κτηριακά προβλήματα του 2ου νηπιαγωγείου για να υπαινιχθεί  συγχωνεύσεις τμημάτων στο 2ο Δημοτικό και αναγκάστηκε αμέσως να ανακαλέσει έπειτα από παρέμβασή μας.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να μεταφέρουμε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπάρχει διάχυτο το αίσθημα ότι σε όλες τις περιπτώσεις κρίσεων στα σχολεία όχι μόνο μένουν ανυπεράσπιστοι από τη διοίκηση, αλλά αντίθετα χρησιμοποιούνται τα όποια γεγονότα ώστε να υπάρξουν επιπλέον επιθέσεις προς τους εκπαιδευτικούς. Αυτό είναι το κοινό μοτίβο της συμπεριφοράς της διοίκησης σε όλες τις περιπτώσεις που καταγγείλαμε από το 1ο Μουνιών έως το Κολυμπάρι και από την Παλαιόχωρα έως το 1ο ΔΣ. Το ίδιο συνέβη και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Ο ΣΕΠΕ Χανίων δεν αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους. Υπερασπίζει και θα υπερασπίζει τα δικαιώματά τους ως εργαζόμενους και ως λειτουργούς της δημόσιας εκπαίδευσης, την ίδια στιγμή που υπερασπίζει το δημόσιο σχολείο ενάντια σε όλες τις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία χρόνια.

Ως Σύλλογος όταν φωνάζουμε το σύνθημα «οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία» το εννοούμε και το εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας εκπαιδευτική και συνδικαλιστική πρακτική. Λυπούμαστε αλλά η στάση της διεύθυνσης ΠΕ να προσπαθεί να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τις κυβερνητικές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές  επιλογές την έχουν οδηγήσει στην άλλη πλευρά.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...