27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Περιφέρειας στα παιδιά των κοινωνικών δομών παρουσία του Περιφερειάρχη

Ημερομηνία:

Σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη συμμετοχή παιδιών η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή» στην Νέα Αλικαρνασσό, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται σε δομές ανοικτής και κλειστής περίθαλψης.

Στην εκδήλωση, εκτός από τα παιδιά των κοινωνικών δομών, τους γονείς τους, και τα στελέχη που τις εξυπηρετούν, παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, καθώς επίσης ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης. Τα παιδιά έψαλαν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ύμνους, ενώ παρέλαβαν τα δώρα τους από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Αντιπεριφερειάρχη, που τους ευχήθηκαν καλές γιορτές, αναφέροντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται κοντά τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή», το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδωνας», το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου Κρήτης και του Παραρτήματος της Πόμπιας, το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Δικαίωμα στη Ζωή» και το ΚΔΑΠΜΕΑ Γαζίου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πραγματοποιούμε σήμερα μια γιορτή για όλα τα παιδιά, με πολύ αγάπη από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης. Είμαστε δίπλα στα παιδιά, που επιζητούν την βοήθεια μας, την συμπαράσταση μας και εμείς έχουμε την υποχρέωση να είμαστε δίπλα τους και σε αυτές τις Άγιες ημέρες που διανύουμε προσφέροντας ένα απλόχερο χαμόγελο αισιοδοξίας και την ειλικρινή αγάπη μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Κάθε ημέρα πρέπει να είμαστε κοντά σε αυτά τα παιδιά, και τουλάχιστον ως Περιφέρεια Κρήτης, το προσπαθούμε. Η επικοινωνία μαζί με τα παιδιά είναι συγκλονιστική, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βρισκόμαστε σήμερα εδώ μαζί τους».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος: «Ο Χριστός και τα Χριστούγεννα αγκαλιάζουν όλο τον κόσμο, όλη την ανθρωπότητα. Οι ημέρες αυτές μας καλούν να δώσουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη αγάπη σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν δυσκολίες στην υγεία τους, στη ζωή τους. Χαίρομε ιδιαίτερα που βρίσκομε σήμερα εδώ και συμμετέχω σε αυτή τη σπουδαία γιορτή».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρειας Κρήτης Λάμπρος Βαμβακάς: «Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε ενιαία γιορτή με όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στις ανοιχτές και κλειστές δομές της Περιφέρειας Κρήτης. Οι στιγμές που βιώνουμε σήμερα είναι μοναδικές, η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται έμπρακτα κοντά στα παιδιά και στους γονείς τους».

Η Πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχου Πηγής» Άννα Φερετζάκη: «Πρόκειται για μια θετική σκέψη της Περιφέρειας Κρήτης, να γίνονται δηλαδή οι εορταστικές εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις των φορέων. Έτσι έχουν την δυνατότητα τα παιδιά από όλες τις δομές να συναντηθούν, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να δουν και πάλι τους παλιούς εκπαιδευτές τους. Τα παιδιά πραγματικά το χαίρονται αυτό».

Τέλος ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης: «Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί συνέχεια όλων των εκδηλώσεων που κάνει κάθε χρόνο η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης για την στήριξη των ευπαθών ομάδων. Φέτος επιλέξαμε να γίνει για τα παιδιά ΑμΕΑ των ιδρυμάτων κλειστού και ανοιχτού τύπου, και έχουν σταλεί δώρα και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κρήτης. Η σημερινή γιορτή στις εγκαταστάσεις της Ζωοδόχου Πηγής έχει σαν στόχο να αποδείξει ότι η Περιφέρει πάντοτε συνδράμει και βρίσκεται κοντά στα παιδιά».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...