20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Χριστουγεννιάτικο… “θαύμα”: Γέμισε με νερό το φράγμα Βαλσαμιώτη!

Ημερομηνία:

Του Μάριου Διονέλη

Οσοι αυτές τις μέρες έλαβαν την ευχετήρια κάρτα του Λευτέρη Κοπάση, προέδρου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης είδαν μια «μαγική» εικόνα. Το φράγμα Βαλσαμιώτη, γεμάτο, σχεδόν ξέχειλο από νερό…

Την κάρτα του οργανισμού, που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των υδάτων στην Κρήτη, κοσμούσε μια φωτογραφία του… γεμάτου φράγματος Βαλσαμιώτη στα Χανιά με τη σημείωση: «Με την ορμή και τη ζωογόνο δύναμη του νερού για τις αναπτυξιακές υποδομές που προσδοκούμε…»

Μόνο που η εικόνα στο «τρύπιο φράγμα» όπως το αποκαλούν πια οι Χανιώτες είναι εντελώς διαφορετική. Η φωτογραφία που δημοσιεύεται παρακάτω είναι χθεσινή και δείχνει την πραγματική εικόνα που έχει το φράγμα και μάλιστα σε μια περίοδο με πολλές βροχές και τεράστιους όγκους νερού στο νησί.

Το Φράγμα Βαλσαμιώτη στις 20 Δεκεμβρίου 2020.

Το συγκεκριμένο φράγμα, που ήταν από τις εμβληματικές υποσχέσεις του πατρός Μητσοτάκη προς τους Χανιώτες, αποδείχτηκε «τρύπιο» καθώς λόγω των διαρροών δεν κατάφερε ποτέ να εκπληρώσει τον σκοπό του. Η άσκοπη δαπάνη των 41 εκατομμυρίων ευρώ (από τα 23 που αρχικά είχαν προϋπολογιστεί) προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση του εισαγγελέα ωστόσο τον περασμένο Σεπτέμβριο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε την οριστική παραλαβή του, έστω και τρύπιο…

Κι έτσι οι Χανιώτες φράγμα έχουν και νερό δεν έχουν. Εχουν όμως πια και ευχετήριες κάρτες που το δείχνουν γεμάτο σχεδόν μέχρι τη στέψη.

Φάτε (ή μάλλον πιείτε) μάτια…

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...