14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χρυσή Αυγή: Πρωτοπαλίκαρα πηδάνε σαν τα… ποντίκια από το καράβι που βουλιάζει – Νέα παραίτηση στην Περιφέρεια Αττικής

Ημερομηνία:

Κυριολεκτικά σαν τα… ποντίκια που πηδάνε από το καράβι που βουλιάζει συμπεριφέρονται πλέον στελέχη και «πρωτοπαλίκαρα» των διαφόρων τοπικών παραλλαγών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, μετά το άκουσμα της ιστορικής καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο εκλεγμένος με την περιφερειακή παράταξη της Χρυσής Αυγής «Ελληνική Αυγή για την Αττική» Παναγιώτης Ασημακόπουλος (φωτογραφία), ο οποίος έστειλε την Τετάρτη, στις 7:28μμ επιστολή ανεξαρτητοποίησης στο περιφερειακό συμβούλιο.

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ”. ΔΙΑΧΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ.»…..

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, «πρόκειται για αναμφισβήτητη προσυπογραφή της απόφασης ενοχής του επικεφαλής της παράταξής του, προσπαθεί για την προσωπική του διάσωση, που λειτουργεί ακόμα περισσότερο απαξιωτικά για τον Παναγιώταρο τον οποίο μέχρι χτες ονόμαζε αρχηγό του!»

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Ασημακόπουλος είχε σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου το ρόλο του πρωτοπαλίκαρου της ΧΑ. Ήταν επιθετικός και προκλητικός απέναντι κάθε παρέμβαση οποιουδήποτε ζητούσε να σταματήσει τις προκλήσεις ενώ κατέφευγε σε βρισιές και απρέπειες. Με συνεχείς παρεμβάσεις ταλαιπωρούσε ολόκληρο το σώμα. Ο Ασημακόπουλος ήταν αυτός που «πουλούσε μαγκιά» σε όλο το περιφερειακό συμβούλιο και απαντούσε προκλητικά σε όποιον ζητούσε να βγάλει τη σημαία της ΧΑ από το φόντο του στη διάρκεια της συνεδρίασης. Έλεγε σε όλους ότι η Χ.Α. είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα και ότι έχει κάθε δικαίωμα να την προβάλλει.

Ο ίδιος ήταν αυτός που στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ στις 7/10 και αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης της δίκης διακήρυξε ότι είναι εκλεγμένος με την Ελληνική Αυγή και όταν είδε ότι το κόλπο «δεν πιάνει» δήλωσε ότι πρόκειται για άλλο σχηματισμό από τη Χρυσή Αυγή και δύο ώρες αργότερα ανακοίνωσε την «ανεξαρτητοποίηση» του.

Να σημειωθεί ότι η παράταξη Παναγιώταρου κατά τις περιφερειακές εκλογές του 2019 εξέλεξε 6 συμβούλους αλλά οι δύο έγκαιρα αποχώρησαν και ουσιαστικά στηρίζουν τις επιλογές Πατούλη.

Ο Ασημακόπουλος ωστόσο συνέχιζε να αποτελεί την κύρια «κραυγή» της νεοναζιστικής παράταξης στο ΠΕΣΥ, εμφανιζόμενος μάλιστα πάντα με τη σημαία της Χρυσής Αυγής πίσω του, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία

Πρώτοι που αποκήρυξαν το νεοναζιστικό μόρφωμα χωρίς όμως να αποκηρύξουν τις νεοναζιστικές ιδέες τους ήταν ο Λαγός, ο Γερμενής, ο Ηλιόπουλος και άλλοι.

Μάλιστα ο Λαγός ίδρυσε τον Νοέμβριο του 2019 την ακροδεξιά ΕΛΑΣΥΝ

Η Εθνική Λαϊκή Συνείδηση βασίζεται στο τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» ενώ είναι σαφές ότι κινείται στον εθνικιστικό χώρο. Μαζί με τον Γιάννη Λαγό στο συντονιστικό συμβούλιο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γεώργιος Γερμενής -γνωστός ως «Καιάδας» και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, όλοι πρώην βουλευτές και σε διαφορετικούς χρόνους αποσκιρτίσαντες από τη Χρυσή Αυγή.

Λίγο αργότερα το ίδιο έπραξε και ο Κασιδιάρης ιδρύοντας την παράταξη «Έλληνες Για την Πατρίδα»

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως «ΕΛΛΗΝΕΣ είναι το όνομα του νέου μας Κινήματος για την Πατρίδα! Έμβλημά μας ο αιώνιος Έλλην που μάχεται για την ελευθερία! ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ», δίνοντας και αυτός με τη σειρά το σαφές ακροδεξιό και εθνικιστικό στίγμα του μορφώματός του.

"google ad"

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ