14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χρυσοχοΐδης: Κάντε υπομονή, σε λίγους μήνες θα πλημμυρίσουμε από τουρίστες

Ημερομηνία:

Έκτακτη, ευρεία σύσκεψη εργασίας είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στην Κέρκυρα, προκειμένου να δοθούν εκ μέρους του υπουργείου κατευθύνσεις προς όλους τους διοικητικούς φορείς για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού και την επιτάχυνση επιστροφής στην κανονικότητα.

«Βρίσκομαι εδώ για να συντονίσω το έργο της πανδημίας. Βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη καμπή, όπου οι εμβολιασμοί προχωρούν πολύ γρήγορα. Είμαστε μία από τις καλύτερες χώρες της Ευρώπης στην απόδοση των εμβολιασμών και ταυτόχρονα είμαστε μία από τις χώρες που έχουν διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την πανδημία. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο, είμαστε έτοιμοι να απελευθερωθούμε. Είναι κρίμα, τώρα που σε λίγο θα ανοίξουμε και πάλι την κοινωνία και την αγορά, να καθυστερούμε σε αυτό. Ήρθα, λοιπόν, εδώ, να δώσω πολύ συγκεκριμένες οδηγίες, να συνεργαστώ με την Περιφέρεια και τους δήμους προκειμένου να γίνει μία παραγωγική συζήτηση και να υπάρξουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα περιορίσουν τη μετάδοση και τη διάδοση της πανδημίας στα νησιά μας. Πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες θα μπορέσουμε σταδιακά να αρχίσουμε να ανοίγουμε. Να χαμογελάμε. Σας παρακαλώ πολύ κάντε υπομονή. Εμβολιαστείτε όλοι με τη σειρά σας και να προσέχετε» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εμβολιασμού στα νησιά με στόχο την προσέλκυση τουρισμού, δήλωσε ικανοποιημένος για την εξέλιξή του, ενώ σημείωσε πως «μετά τον εμβολιασμό των μικρών νησιών, έρχεται και η κάλυψη των μεγάλων νησιών, καθώς και ο εμβολιασμός επαγγελματικών ομάδων του τουρισμού».

«Ήδη, τα μικρά νησιά έχουν εμβολιαστεί στο σύνολό τους. Έρχεται η σειρά των μεγάλων νησιών και μία σειρά από επαγγελματικές ομάδες που θα συμμετάσχουν σε όλο το εγχείρημα. Η Επτάνησος είναι πάρα πολύ ελκυστική για την Ευρώπη και για το Ηνωμένο Βασίλειο. Να είστε βέβαιοι ότι σε λίγους μήνες θα πλημμυρίσουμε πραγματικά από επισκέπτες και θα ξαναχαμογελάσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοϊδης.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ