13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Χρ. Μαρκογιαννάκης προς Δ. Καμπουράκη: “Το «βιλαέτι» των Χανίων εγώ το κατέκτησα μαζί με την κοινωνία. Τώρα οι Μητσοτάκηδες το διεκδικούν ως κληρονομικό δικαίωμα”

Ημερομηνία:

Συνέχεια στον διάλογο με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καμπουράκη δίνει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook. Ο κ. Καμπουράκης είπε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης είναι ένας πολιτικός της παλιάς γενιάς και φουρνιάς “ενώ ο Κυριάκος είναι ένας πρωθυπουργός του μέλλοντος“. Ο κ. Μαρκογιαννάκης φαίνεται ότι διαφωνεί με αυτή τη διαπίστωση και σημειώνει ότι:

“Το «βιλαέτι» των Χανίων εγώ το κατέκτησα μαζί με την κοινωνία. Τώρα οι Μητσοτάκηδες το διεκδικούν ως κληρονομικό δικαίωμα. Αυτή είναι η διαφορά μας, μιας και μιλάς για διαφορές στις πρακτικές”

Ολόκληρη η απάντηση Μαρκογιαννάκη:

«Αγαπητέ Δημήτρη Καμπουράκη

Σχετικά καλά τα είπες σήμερα. Μιας όμως που ανοίξαμε διάλογο θα ήθελα να σε ρωτήσω: Αλήθεια πιστεύεις ότι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε, όπως και εσύ, από ένα μικρό χωριό με τις γνωστές δυσκολίες, θα μπορούσε να κυριαρχήσει πολιτικά για 30 σχεδόν χρόνια σε μια πολύ δύσκολη, για το κόμμα του, εκλογική περιφέρεια, με τα ρουσφέτια και τις κουμπαριές;

Γιατί χρειάστηκε το 2015 υπονόμευση του κόμματος από μέσα και τώρα οι κάθε άλλο παρά δημοκρατικές διαδικασίες, για να εξουδετερωθώ;

Γιατί ο εν αναμονή Πρωθυπουργός διατυμπάνιζε, αναζητώντας αξιόλογους υποψηφίους για τα Χανιά ότι ΟΥΤΕ Ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ; Ήταν δέλεαρ για την συμμετοχή αξιόλογων υποψηφίων ή εκδήλωση περιφρόνησης για μένα και τη οικογένειά μου;

Και κάτι άλλο, πραγματικά αποστρατεύτηκαν και κάποιοι άλλοι από τον κ. Μητσοτάκη. Εμένα όμως γνωρίζεις πολύ καλά ότι το έκανε για συγκεκριμένους ιδιοτελείς λόγους, για τους οποίους είμαι βέβαιος ότι και ο ίδιος και η Ντόρα θα νιώθουν άβολα.

Νομίζεις ότι το 26% στη γενέτειρα του αρχηγού κόμματος εξουσίας είναι ικανοποιητικό; Μην το συγκρίνεις με το 19% του 2015. Είναι τελείως ανόμοια πράγματα. Τότε το κόμμα έφευγε από την εξουσία, τώρα έρχεται. Τώρα έχει Χανιώτη υποψήφιο Πρωθυπουργό. Τότε δεν είχε. Τότε υπήρχε «το Ποτάμι» με τα γνωστά εσωκομματικά παρατράγουδα, ενώ τώρα δεν υπάρχει.

Φίλε μου, είμαι βέβαιος ότι πιστεύεις πως έχω απόλυτο δίκιο. Το «βιλαέτι» των Χανίων εγώ το κατέκτησα μαζί με την κοινωνία. Τώρα οι Μητσοτάκηδες το διεκδικούν ως κληρονομικό δικαίωμα. Αυτή είναι η διαφορά μας, μιας και μιλάς για διαφορές στις πρακτικές.

Όσον αφορά το επιχείρημα ότι ο Κυριάκος θα είναι νικητής και κατά κάποιο τρόπο θα πρέπει να σκύψω το κεφάλι, λυπάμαι αλλά θα πρέπει να σου πω ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αρμόζουν στο χαρακτήρα μου. Στα χωριά μας οι άνθρωποι ξεχωρίζουν από το φιλότιμο και την ανθρωπιά. Τι να κάνουμε εγώ έχω μείνει εκεί και ας λένε ότι οδηγώ αυτοκίνητο στη Πανεπιστημίου και πάω ανάποδα.

Τέλος θα ήθελα την άποψή σου για την οικογενειοκρατία, την αχαριστία και τους επιτυχημένους επαγγελματικά αυτοδημιούργητους ανθρώπους, που τα θυσιάζουν όλα στο βωμό της πολιτικής. Σχετικά μ’ αυτό το τελευταίο κάθε ομοιότητα με τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τώρα στα Χανιά είναι τυχαία.

Χρ. Μαρκογιαννάκης»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...