14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες-Τέρμα τα μπάνια σύμφωνα με τον Νόμο !!

Ημερομηνία:

Στις 31 Αυγούστου τελειώνει το καλοκαίρι και τα θαλάσσια μπάνια και επομένως δεν χρειάζονται ναυαγοσώστες στις παραλίες !!Το εξωφρενικό αυτό πόρισμα, προκύπτει απο το Προεδρικό Διάταγμα 23 του 2000 με το οποίο καθορίζονται όλα όσα αφορούν στους ναυαγοσώστες και τις υποχρεώσεις των εκμεταλλευομένων λουτρικές εγκαταστάσεις, δηλαδή Δήμους, ξενοδοχεία κλπ.

Και το πλέον εξωφρενικό είναι πως ο συγκεκριμένος Νόμος τηρείται κατα γράμμα απο το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο απο την 1η Σεπτεμβρίου δεν εγκρίνει τυχόν δαπάνες των Δήμων για την εργασία ναυαγοσωστών.

Δηλαδή, οι Δήμοι είτε θα πρέπει να αφήσουν τις παραλίες χωρίς ναυαγοσώστες, είτε θα πρέπει να βρούν άλλους τρόπους δικαιολόγησης των δαπανών, κάτι πολύ δύσκολο έως αδύνατον με το κλίμα και τους ελέγχους που γίνονται.

Και ειδικά φέτος, με τους δεκάδες πνιγμούς Ελλήνων και τουριστών στις Κρητικές θάλασσες – και όχι μόνο – και επιπλέον με την αναμενόμενη παράταση της τουριστικής περιόδου (λόγω Αιγύπτου) η αυστηρή τήρηση του Νόμου που καθορίζει ως υποχρεωτική την τοποθέτηση ναυαγοσωστών μόνο για τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο, μοιάζει περισσότερο ως “εγκληματική”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...