17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους πολίτες για το Αποπηγάδι

Ημερομηνία:

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους του Αποπηγαδιού εξέδωσαν το Δίκτυο Κατά των Β.Α.Π.Ε Ρεθύμνου, το Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α Ρεθύμνου, η Α.Δ.Ρε (Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου), η Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Σε αυτό αναφέρουν:
«Για άλλη μια φορά ο αγώνας για την Αξιοπρέπεια, τη Δικαιοσύνη και την Ελευθερία διώκεται από το επίσημο κράτος.

θα τελεστεί στα Χανιά άλλη μια δίκη για το Αποπηγάδι, με κατηγορούμενους τους συναγωνιστές μας που βρέθηκαν μπροστά στις μπουλντόζες για να σταματήσουν την καταστροφή του βουνού.

Η εταιρεία που με αθέμιτα μέσα, ψέματα και παρανομίες έφτασε ως τη διάνοιξη του απέραντου δρόμου και την τερατώδη καταστροφή του βουνού με ανεμογεννήτριες και υβριδικά, μηνύει αυτούς που είχαν το θάρρος ν’ αντισταθούν. Αυτούς που παρά την παρουσία τεράστιας αστυνομικής δύναμης, στάθηκαν με πείσμα, ως την τελευταία στιγμή, υπερασπιζόμενοι τον τόπο τους.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο, απευθυνόμενοι στις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και σε κάθε σχετικό φορέα, οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αδιαφορία, ή την ένοχη σιωπή. Μόνος τρόπος να σταματήσουν την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών ήταν η φυσική τους παρουσία στο χώρο του έργου, και γι’ αυτήν διώκονται.

Ανεβαίνοντας στο βουνό ήρθαν αντιμέτωποι με αδικαιολόγητη και απροκάλυπτη βία. Οι μπράβοι της εταιρείας δε δίστασαν μάλιστα να χτυπήσουν ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών με ανάλογη ευκολία, και συνέλαβε όσους αντιστάθηκαν.

Σε απάντηση των βίαιων και αντιδημοκρατικών αυτών τακτικών δηλώνουμε ότι:
Η υπεράσπιση των περιουσιών μας και του μοναδικού φυσικού πλούτου της Κρήτης δεν είναι έγκλημα.
Έγκλημα είναι η κλοπή των χωραφιών και των βοσκότοπων με το χαρακτηρισμό τους ως δημόσιων δασικών εκτάσεων.
Έγκλημα είναι η διάνοιξη δρόμων-αεροδρομίων σε απάτητα βουνά.
Έγκλημα είναι η ιδιωτικοποίηση και η εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων από πολυεθνικούς μεγαλοκαρχαρίες με μόνο σκοπό το κέρδος.
Έγκλημα είναι το ψέμα και η εξαπάτηση των κατοίκων από τις εταιρείες και τους εμπλεκόμενους φορείς, για να εξαγοράσουν τη συναίνεση ή τη σιωπή τους.
Έγκλημα είναι η εγκατάσταση γιγάντιων ανεμογεννητριών και υβριδικών με το ψεύτικο επιχείρημα της “πράσινης ενέργειας”.
Έγκλημα είναι η σύλληψη και η δίωξη των αγωνιζόμενων κατοίκων της περιοχής, που στάθηκαν μπροστά στις μπουλντόζες για να υπερασπιστούν τα βουνά, τα νερά, τα φυτά και τα ζώα του τόπου.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συναγωνιστές μας που δικάζονται, κι ενημερώνουμε τους διώκτες τους ότι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.
Σε κάθε παράνομη και ξεδιάντροπη προσπάθεια κλοπής των εκτάσεων και καταστροφής του μοναδικού κρητικού τοπίου, θα απαντάμε με μαζική και δυναμική αντίσταση.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΠΗΓΑΔΙΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ