13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ψήφισμα ΕΛΜΕ Χανίων: Η στήριξη της δημόσιας υγείας μόνη προστασία από ρον κορωνοϊό – Επίταξη όλων των ιδιωτικών νοσηλευτήριων και εργαστηρίων τώρα

Ημερομηνία:

Ψήφισμα έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΜΕ Χανίων με το οποίο ζητά μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία και επίταξη όλων των ιδιωτικών νοσηλευτήριων και εργαστηρίων.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

Η μάχη ενάντια στον κορωνοϊό κλιμακώνεται και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο, για να προστατεύσει τον κόσμο από την πανδημία. Στα νοσοκομεία η κατάσταση γίνεται απελπιστική.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτής, παρόλο που, σύμφωνα με καθημερινές πλέον καταγγελίες, οι διοικήσεις και το Υπουργείο Υγείας τούς αντιμετωπίζουν ως «αναλώσιμους». Υπάρχει παντελής έλλειψη προστατευτικών μέσων, απλήρωτες καθαρίστριες, εξοντωτικά ωράρια. Τα νοσοκομεία, αντί να δίνουν βοήθεια στους ασθενείς από τον κορωνοϊό, μετατρέπονται τα ίδια σε Υγειονομικές Βόμβες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις διαχρονικές ευθύνες του επίσημου κράτους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Σύστημα Υγείας της χώρας. Αυτοί που σήμερα μας καλούν να δείξουμε ατομική υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, είναι οι ίδιοι που φρόντισαν να «αποδεκατίσουν» το ιατρικό δυναμικό της χώρας, να υποχρηματοδοτήσουν τα δημόσια νοσοκομεία και να φέρουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας να αγωνίζεται για την οριακή επιβίωση του.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, απέναντι στην κυβέρνηση που προτιμάει να κρατάει το «μαξιλαράκι» των 36 δις από τα πλεονάσματα, για να τα δώσει στους τραπεζίτες και στο χρέος, και όχι για να σώσει την κοινωνία από την πανδημία.

Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών   εδώ και τώρα στα νοσοκομεία. Είναι μια μάχη για όλο το εργατικό κίνημα, για κάθε εργαζόμενο. Οι 2000 προσλήψεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι «σταγόνα στον ωκεανό» και ακόμη δεν έχουν γίνει. Χρειαζόμαστε πολλές περισσότερες, για να εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες ΜΕΘ που χρειάζονται για την μάχη αυτή. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν μονάχα 600 κλίνες, ενώ απαιτούνται 3.500.

Απαιτούμε την επίταξη όλων των ιδιωτικών νοσοκομείων και των διαγνωστικών κέντρων, ώστε μαζί με τους γιατρούς και το προσωπικό του ΕΣΥ να δώσουν τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Ας δυναμώσουμε με τον αγώνα μας τη φωνή των γιατρών του Νοσοκομείου Χανίων: “Δε θέλουμε χειροκροτήματα. Θέλουμε να ενώσετε τις φωνές σας με τις δικές μας, ώστε να προστατευτούμε όλοι… και μετά την “μπόρα” να διεκδικήσουμε ένα δημόσιο, δωρεάν και επαρκώς στελεχωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...