15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ψήφισμα στήριξης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων προς τον δήμο Μυτιλήνης

Ημερομηνία:

Τη στήριξη του προς τον δήμο Μυτιλήνης με αφορμή για όσα συμβαίνουν στη Μόρια εκφράζει με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με  την υπ΄ αριθμ. 417 Απόφαση, που έλαβε κατά τη συνεδρίαση της 9ης Σεπτεμβρίου 2020, εξέδωσε ψήφισμα στήριξης του Δήμου Μυτιλήνης, αναφορικά με τις δραματικές εξελίξεις στη Μόρια. Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα επισημαίνεται:

“Με το άκουσμα των τελευταίων γεγονότων στη Μυτιλήνη ο Δήμαρχος Χανίων, κος Σημανδηράκης, επικοινώνησε άμεσα με το Δήμαρχο Μυτιλήνης, κο Κυτέλη,  εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τον ενημέρωσε ότι ο Δήμος Χανίων παραμένει ανοικτός σε οποιοδήποτε αίτημα ανθρωπιστικής βοήθειας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη αλλά ταυτόχρονα και την αλληλεγγύη του προς το Δήμο Μυτιλήνης, που πλήττεται για μία ακόμα φορά.

Το νησί τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια. Αυτό σε συνάρτηση με την υγειονομική κρίση του κορωνοϊου καθιστά την κατάσταση ακόμα πιο δυσμενή και επικίνδυνη.

Η Μυτιλήνη είναι ο Δήμος, που έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης.  Είμαστε αλληλέγγυοι τόσο προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και προς τους  κατοίκους και πρόσφυγες. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η υγεία όλων πρέπει να διαφυλαχθούν και να προασπιστούν.

Προσκαλούμε τους υπόλοιπους Δήμους της Ελλάδας καθώς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να στηρίξουν το Δήμο Μυτιλήνης”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ