15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ψήφισμα Συμπαράστασης προς τα 35 μέλη του ΠΑΜΕ

Ημερομηνία:

To NT της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. N. Xανίων δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους 35 εργαζομένους-μέλη του ΠΑΜΕ, οι οποίοι στις 4 Φεβρουαρίου 2013, εισήλθαν στο Υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας να δουν τον Υπουργό και να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους για τα απανωτά και ιδιαίτερα σκληρά μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο και η Κυβέρνηση, σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, που παραπέμπονται σε δίκη σήμερα Τρίτη 12/2/2013  και καλεί το Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του, να παρέμβει και να αποσύρει τις κατηγορίες  που, καθώς φαίνεται,   κατασκευάστηκαν σε βάρος των  συλληφθέντων.

Το δόγμα της μηδενικής ανοχής που επιχειρεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση, αποδεικνύεται ότι έχει θεσμικό και κατασταλτικό περιεχόμενο στην προσπάθεια επιβολής με κάθε τρόπο του μνημονίου της ύφεσης και της κοινωνικής καταστροφής.

Η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων και ο ολισθηρός δρόμος του αυταρχισμού, τραυματίζουν την ίδια τη Δημοκρατία και αυτό πρέπει να το σκεφτεί καλά η τρικομματική συγκυβέρνηση.

Μοναδική απάντηση απέναντι σε αυτή την πολιτική είναι η συλλογική δράση, η συνέχιση και η διεύρυνση των αγώνων των εργαζομένων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας.

Καλούμε όλους τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική – πανδημοσιουπαλληλική 24 ωρη απεργία και τις κινητοποιήσεις στις 20/02/2013.

Ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ: Πετράκης Νεκτάριος

Η Οργανωτική Γραμματέας: Ζεκάκη Σοφία

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ