17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ψήφισμα της Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας σχετικά με τις μαθητικές καταλήψεις

Ημερομηνία:

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι μαθητικές καταλήψεις όσο και οι προσπάθειες συκοφάντησης, εκφοβισμού και υπονόμευσής τους. Το εκπαιδευτικό κίνημα με αίσθηση παιδαγωγικής ευθύνης, αγωνιστικού ήθους και δημοκρατικής συνείδησης, υπογραμμίζει:1. Το μαθητικό κίνημα έχει οργανωτική αυτοτέλεια όπως κατοχυρώθηκε με νόμο από τη δεκαετία του 80. Άλλωστε αρκετοί μαθητές του λυκείου ψηφίζουν και έχουν όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη.

2. Δεν είμαστε ουδέτεροι! Δεν υποκινούμε τις καταλήψεις ούτε κρυβόμαστε πίσω από αυτές. Στηρίζουμε όμως τους δίκαιους αγώνες της νέας γενιάς η οποία βλέπει το σχολείο να μαραζώνει, την ανεργία στους νέους να ξεπερνά το 60% και την οικογένεια τους να βρίσκεται με τη θηλιά στο λαιμό.

3. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας να θωρακίσουν τα σχολεία απέναντι στην αστυνομική βία, την αυθαιρεσία και τους εκφοβισμούς. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς κι όχι εισαγγελείς, αστυνομικούς και αυτόκλητους «αγανακτισμένους πολίτες».

4. Ζητάμε από τους Δ/ντές των σχολείων οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ονομαστικές καταγγελίες κατά μαθητών τους να ανακαλέσουν άμεσα τις καταθέσεις τους και, παράλληλα, να συζητήσουν με τους μαθητές τους για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.

Οι πραγματικοί δάσκαλοι είναι φωτεινό ορόσημο και όχι παιδονόμοι!

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων

των ΕΛΜΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ