14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ψεύτικη η φωτογραφία με τον Χώκινγκ σε διαδήλωση με τον Ταρίκ Αλί ενάντια στον πόλεμο στο Βιετνάμ – Ποιος είναι πραγματικά στη φωτογραφία

Ημερομηνία:

Μια φωτογραφία του Στήβεν Χώκινγκ δημοσιεύτηκε χθες σε όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης με αφορμή τον θάνατο του μεγάλου επιστήμονα.

Στη φωτογραφία, σύμφωνα με τη λεζάντα, βλέπουμε τους Stephen Hawking; Tariq Ali, Vanessa Redgrave μαζί, σε διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο στο Βιετνάμ, 1968.

Όμως, αυτό δεν είναι η αλήθεια.

Το λάθος οφείλεται στη National Portrait Gallery του Λονδίνου.

Σε σχετικό μήνυμα αναφέρει τα εξής:

“Η National Portrait Gallery ζητά συγνώμη για μια λεζάντα σε μία φωτογραφία σε διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο στο Βιετνάμ στο Λονδίνο τον Οκτώβρη του 1968 σύμφωνα με την οποία ένας εκ των διαδηλωτών αναγνωρίστηκε λανθασμένα ως ο Stephen Hawking. Ο φωτογράφος Lewis Morley ανέφερε ότι ο Stephen Hawking ήταν στη φωτογραφία, αλλά τελικά αναγνωρίσαμε ότι δεν ήταν αυτός”

Ο πρώτος που αναγνώρισε το λάθος ήταν ο ακτιβιστής και δημοσιογράφος Ταρίκ Αλί, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη φωτογραφία. Στον λογαριασμό του στο facebook ανέφερε ότι:

“Ο ΑΝΔΡΑΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1968 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΗΒΕΝ ΧΩΚΙΝΓΚ

Είναι θλιβερό ότι ο Στήβεν Χώκινγκ έφυγε από τη ζωή… ήταν ενάντια στον πόλεμο στο Βιετνάμ και για γενοκτονία στο Ιράκ. ΑΛΛΑ δεν είναι αυτός στη φωτογραφία από τη διαδηλώση. Επαναλαμβάνει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Μία λάθος λεζάντα από τη National Portrait Gallery δημιούργησε το μύθο. Θα ευχόμουν να είναι αυτός αλλά δεν είναι, οπότε, σταματήστε να μου στέλνετε μηνύματα στο facebook σχετικά με τη φωτογραφία…”

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη NSW Gallery όπου υπάρχει η ίδια φωτογραφία του David Morley, στη διαδήλωση βρίσκονταν οι Tariq Ali, Vanessa Redgrave και Noel Tovey, ένας χορευτής, ηθοποιός, σκηνοθέτης και χορογράφης από την Αυστραλία που είναι ενεργός στο κίνημα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Δείτε τη φωτογραφία:

mw58380

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...