20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ψηφιακή ξενάγηση στα μνημεία του Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Προκηρύχθηκε ο Ανοιχτός Δημόσιος Διαγωνισμός για την υλοποίηση του Προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου “Ηράκλειο κάθε βήμα… ταξίδι στην ιστορία” και πιο συγκεκριμένα την Ενότητα που αφορά την Ηλεκτρονική Περιήγηση στην Παλιά Πόλη.
Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 12 Μαρτίου 2013.

Το έργο που έχει προϋπολογισμό 235.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το έργο έχει σκοπό τη δημιουργία μιας σειράς Εφαρμογών που θα παρέχουν τη δυνατότητα στους χρήστες να ταξιδεύουν ψηφιακά στο χρόνο και το χώρο ,να αντλούν Πολυεπίπεδες και Πολυποίκιλες Πληροφορίες στα Ελληνικά και τα Αγγλικά αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους περιήγησης με τη χρήση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών όπως έξυπνα τηλέφωνα ,tablet,laptop κλπ , τρισδιάστατων τεχνολογιών για φωτορεαλιστικές αναπαραστάσεις κ.α.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ανάδειξη της Ιστορίας της Παλιάς Πόλης μέσα από την προβολή του Μνημειακού πλούτου αξιοποιώντας την Σύγχρονη Τεχνολογία για τους Δημότες και τους ξένους επισκέπτες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ