19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ψωρίαση: θεραπεία με λάμπες LED από το BlueControl της Philips

Ημερομηνία:

Η γνωστή εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών Philips προχώρησε ένα βήμα παρακάτω από την παροχή λύσεων φωτισμού για εσωτερικούς χώρους και παρουσίασε μια πρωτοποριακή συσκευή θεραπείας της ψωρίασηςπου βασίζεται σε ειδικούς λαμπτήρες LED. Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις και πλήττει 125 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Εκδηλώνεται με ερυθρές, φολιδωτές κηλίδες που εμφανίζονται στην επιδερμίδα. Η λεπιδώδεις αυτές κηλίδες ονομάζονται ψωριασικές πλάκες (περιοχές με φλεγμονή από την υπερβολική παραγωγή δέρματος).

Η ασθένεια είναι χρόνια και ουσιαστικά ανίατη. Μεταξύ των μεθόδων αντιμετώπισης των συμπτωμάτων περιλαμβάνονται τα τοπικά σκευάσματα, ισχυρά φάρμακα και η φωτοθεραπεία με υπεριώδεις ακτίνες. Η συσκευή BlueControl που παρουσίασε η Phillips περιλαμβάνει 40 λαμπτήρες LED χρώματος κυανού, χωρίς υπεριώδη ακτινοβολία και μπορεί να περιδεθεί στην περιοχή όπου παρουσιάζεται έξαρση: στα πόδια, τα χέρια, τους ώμους και τα γόνατα. Οι λαμπτήρες LED είναι διαφορετικοί από εκείνους που χρησιμοποιούνται στις συμβατικές εφαρμογές. Σύμφωνα με τη Philips τα φώτα εκπέμπουν σε υψηλή ένταση με δυνατότητα ρύθμισης ανά χρήστη, όπως συμβαίνει με το παλμικό φως LED.

Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Οι κλινικές δοκιμές που διενεργήθηκαν σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Άαχεν στη Γερμανία, έδειξαν ότι η θεραπεία με το BlueControl μείωσε κατά 50% τα συμπτώματα σύμφωνα με τον δείκτη βαρύτητας τοπικών συμπτωμάτων PASI (Local Psoriasis Area Severity Index). Επίσης δεν διαπιστώθηκαν παρενέργειες.
Το BlueControl θα είναι διαθέσιμο με συνταγογράφηση στη Βρετανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

econews

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...