16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ωραία, να χρηματοδοτήσουν οι Γερμανοί το Μουσείο για τη Μάχη της Κρήτης στα Χανιά – Τις αποζημιώσεις θα τις δώσουν;

Ημερομηνία:

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία δύο γνωστών γερμανών πολιτικών σστο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Πρόκειται για τον υπουργό Δρ. Σπένλε Λούτβικ ομοσπονδιακό βουλευτή Βαυβαρίας και τον ομοσπονδιακό βουλευτή Βερολίνου Φλόριαν Χάν, οι οποίοι συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου.

Βεβαίως η παρουσία τους είχε και ειδήσεις αφού όπου ανακοίνωση ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών κ. Κουγιουμτζής, ο Γερμανός υπουργός και ο βουλευτής έχουν αποδεχθεί να χρηματοδοτηθεί από τη Γερμανία, αίτημα της πρωτοβουλίας Χανίων με πρόεδρο τον Δρ. Αλέξανδρο Παπαδερό, να γίνουν εργασίες αποκατάστασης των παλαιών φυλακών της Αγιάς και στον χώρο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μουσείο της Μάχης της Κρήτης.

Μάλιστα, όπως είπε, οι δύο Γερμανοί πολιτικοί θα επισκεφτούν τα Χανιά και θα έχουν συνάντηση με τον κ. Παπαδερό ώστε να συζητήσουν για τις διαδικασίες υλοποίησης του αιτήματος.

Πολλοί ήταν πάντως και αυτοί που δεν αντέδρασαν θετικά στην είδηση, ειδικά από την ομογένεια της Γερμανίας που δίνει τον αγώνα για την καταβολή γερμανικών αποζημιώσεων για τις θηριωδίες που συνέβησαν στον τόπο μας κατά τη ναζιστική κατοχή.

Εκφράζουν τον φόβο ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά άλλη μία προσπάθεια που θα χρησιμοποιηθεί ενάντια στις διεκδικήσεις της χώρας μας για καταβολή αποζημιώσεων.

Να σημειώσουμε ότι ο Florian Hahn υπηρέτησε στους Ορεινούς Καταδρομείς. Ο Σύνδεσμος Ορεινών Καταδρομέων Άνω Φραγγονίας, κάθε χρόνο από τη δεκαετία του ’60 και μετά τιμά τη μνήμη των γερμανών στρατιωτών που έπεσαν στη Μάχη της Κρήτης με πολλές αντιφασιστικές ομάδες στη Γερμανία να εκφράζουν τις αντιδράσεις τους.

Όσον αφορά τον Ludwig Spaenle είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο παράνομης πρόσληψης της συζύγου του από το 1997 μέχρι το 2018 και με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Βαυαρίας αναγκάστηκε να επιστρέψει ένα σημαντικό ποσό πίσω στο κράτος. Από το 2018, ο κ. Spaenle είναι Επίτροπος Εβραϊκής Ζωής και ενάντια στον Αντι – Σημιτισμό, για τη Μνήμη και την Ιστορική Κληρονομία της Βαυαυρικής Κυβέρνησης.

Να σημειώσουμε ότι τόσο ο Florian Hahn όσο και ο Ludwig Spaenle είναι μέλη του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος της Βαυαρίας που συνεργάζεται με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ