20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ως το τέλος του έτους θα εχουν ολοκληρωθεί οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες

Ημερομηνία:

Την ολοκλήρωση των συμβάσεων για την παραχώρηση των περιοχών του Ιονίου και δυτικά- νοτιοδυτικά της Κρήτης για έρευνες υδρογονανθράκων ως το τέλος του έτους, ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, από το βήμα του συνεδρίου Med Petroleum Summit”, που πραγματοποιείται στην Αθήνα Μιλώντας στο ιδιο συνεδριο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς, επεσήμανε ότι οι πρώτες γεωτρήσεις στις περιοχές του Πατραϊκού κόλπου και του Κατάκολου, που είχαν παραχωρηθεί νωρίτερα, θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2019. Στον Πατραϊκό, σύμφωνα με τα ΕΛΠΕ υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες εντοπισμού κοιτάσματος μεγέθους 140 εκατ. βαρελιών.

Μιλώντας στο συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η IN-VR Oil & Gas, ο κ. Σταθάκης παρουσίασε τρεις βασικούς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής, που είναι η ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο με τους αγωγούς ΤΑΡ και East Med , την αναβάθμιση του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, που ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα, την κατασκευή νέου πλωτού ΥΦΑ στην Αλεξανδρούπολη και τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου IGB. Σημειώνεται ότι αύριο στη Λευκωσία πραγματοποιείται συνάντηση κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, με συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Κύπρου κ. Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ κ.Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ