19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

«…ως το τέλος του χρόνου!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Ημερομηνία:

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υποδεχόμενο τη νέα δεκαετία διάλεξε να μοιραστεί ξανά 4 αγαπημένες δράσεις. Επίσης, 1 καινούριο βιωματικό εργαστήρι, που κέντρισε το ενδιαφέρον της ομάδας του Μουσείου, μας προσκαλεί κι αυτό, στο τέλος του χρόνου, να το εξερευνήσουμε παρέα!

1. Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, 19:00

«SleepOver …σε χριστουγεννιάτικη διάθεση!»

Λίγο πριν τις γιορτές, στην καρδιά του χειμώνα, σας προσκαλούμε σε μία διανυκτέρευση διαφορετική από τις άλλες. Ραντεβού στο Μουσείο στις 19:00 με χριστουγεννιάτικη διάθεση, sleeping bags, πιτζάμες, κασκόλ και σκούφους!

Δράσεις της βραδιάς και του επόμενου πρωινού!

«ένα δέντρο για τα στολίδια μας», ένας συνδυασμός δράσεων, μια σειρά διαφορετικών παιχνιδιών που προκαλούν τη φαντασία, τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά μας

δείπνο

χριστουγεννιάτικο πάρτι για όλους

Χριστουγεννιάτικη μιλόνγκα από την ΧΟΠΚ Tango στον 3ο όροφο του Μουσείου

σινεμά με πιτζάμες και ποπ κορν

«ανακάτεψε τις τέχνες» της Βίκης Χρηστάκη, εργαστήρι κίνησης και ζωγραφικής

εργαστήρι εναέριας κίνησης «ένα ξύπνημα ανάποδο απ’ τα άλλα!» των Χριστίνα Αγγελίδου-Τσιφίδα & Σάββα Παραγκαμιάν

πρωινό

Εξοπλισμός: υπνόσακος, φακός, είδη υγιεινής και περιποίησης, και φυσικά πυτζάμες και παντόφλες*!

"google ad"

Απαραίτητη η κράτηση θέσης: 2810-393630

Τιμή συμμετοχής: 30€ για ενήλικες, 25€ παιδιά

2. Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, 17:00

Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης του Τιμ Μπάρτον

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου (ΝεΚΛΗ) και το Μουσείο μόλις δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα σάς προσκαλούν στο γνωστό και τόσο αγαπημένο μιούζικαλ σκοτεινής φαντασίας! Ο βασιλιάς των κατοίκων της πόλης του Χάλογουιν απάγει τον Αι-Βασίλη και μοιράζει ο ίδιος παιχνίδια, που κατασκεύασαν τα ξωτικά-υπήκοοί του. Τι θα γίνει μετά; Μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε την ταινία στη μεγάλη οθόνη!

Είσοδος : Δωρεάν

3. Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, 11:00-12:30

«Ο Ρυθµός των Χριστουγέννων είναι µέσα σου», βιωματικό εργαστήρι για την επιστήμη του ρυθμού, των Kατερίνα Κανδυλάκη και Βίκη Χρηστάκη

Αν είσαι 8 έως 10 ετών, αν κουνιέσαι ξέφρενα σε κάθε νότα, γουρλώνεις τα µάτια µε το άκουσµα ενός παράξενου ήχου και γεµίζεις ολόκληρα µπλοκ ζωγραφικής µε την ίδια µουτζούρα, να ξέρεις ότι αυτό το εργαστήρι είναι για σένα! Αυτό το εργαστήρι είναι αφιερωµένο στην υπέροχη περιέργεια σου! Μπαίνουµε στο Μουσείο µε µια επιστήµονα και παρασυρόµαστε από τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια για να ανακαλύψουµε τον ρυθµό του σώµατός µας και πώς αυτός αλλάζει όταν τρέχουµε. Παρατηρούµε τον ρυθµό της φύσης και φτιάχνουµε κύµατα. Γινόµαστε µαέστροι και στέλνουµε ρυθµικά µηνύµατα. Δημιουργούμε τον δικό µας πίνακα σε ολόκληρο το πάτωµα του Μουσείου, µια πρωτότυπη µουσική παρέλαση.

Με οµαδικές δραστηριότητες προσεγγίζουµε την επιστήµη βιωµατικά, µαθαίνουµε για τον ρυθµό στον εγκέφαλο, νιώθουµε την σύνδεση µεταξύ αναπνοής και κίνησης, µεταδίδουµε ρυθµικά µηνύµατα, και αναπτύσσουµε σχέσεις εµπιστοσύνης µέσα από την συγχρονισµένη κίνηση της οµάδας.

Απαραίτητη κράτηση θέσης: 2810-393630

Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

4. Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, 11.00

«Άραγε υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;» από την Ελένη Μπετεινάκη

Τελικά ο Άγιος Βασίλης είναι άνθρωπος; Τι άραγε τρώει κρέας ή ψάρι; Πώς καταφέρνει και μοιράζει όλα τα δώρα μέσα σε ελάχιστες ώρες; Διαβάζει εφημερίδες, μπαίνει στο ιντερνέτ; Ακούει μουσική; Πηγαίνει άραγε κι εκείνος για ψώνια; Κάνει διακοπές; Ε λοιπόν το αποφάσισα, απόψε θα μείνω πλάι στο δέντρο και θα τον περιμένω. Και τότε θα τα μάθω όλα… Όλες αυτές τις απορίες κι άλλες τόσες είχε ένα μικρό κορίτσι η Ελενίτσα κι ήθελε οπωσδήποτε να μείνει ξάγρυπνη και να τον ρωτήσει όλα όσα την απασχολούσαν για την ύπαρξη του. Κι αν ήταν τυχερή θα τραβούσαν και μια φωτογραφία μαζί …!

Δραστηριότητα : ο καθένας θα ζωγραφίσει πάνω στο καπέλο του Αι Βασίλη το δώρο που θέλει για την πρωτοχρονιά (Όλα στο Μουσείο θα τα φτιάξουμε!)

Τιμή Εισόδου: 3 ευρώ (για τον Σύλλογο Φίλων: δωρεάν οι ενήλικες συνοδοί)

5. Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, 11:00-15:30

«Ας παίξουμε Σινεμά _Xmas edition» της Βίκης Χρηστάκη

Ένα κινηματογραφικό εργαστήρι που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού, να περάσουν από όλα τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας και να δοκιμάσουν ρόλους πίσω και μπροστά από τον φακό! Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, σκηνογράφος, ενδυματολόγος, ηθοποιός, όλοι συνεργάζονται αρμονικά έχοντας έναν κοινό στόχο!

Το «Ας παίξουμε Σινεμά _Xmas edition» σε προσκαλεί να ακονίσεις τη φαντασία σου, να ξυπνήσεις τη δημιουργικότητα σου, να εμπνευστείς από διάσημες ταινίες, τα δάση και το Δεινοθήριο, να μάθεις τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες μιας κινηματογραφικής ταινίας με σκοπό να φτιάξεις, από την αρχή μέχρι το τέλος τη δική σου ταινία μικρού μήκους!

Απαραίτητη κράτηση θέσης: 2810-393630

Τιμή συμμετοχής: 30 ευρώ

Πληροφορίες – κρατήσεις στο τηλέφωνο 2810-393630

«…ως το τέλος του χρόνου!»  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...