21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Όθωνας Χαραλαμπάκης: Οι τρέχουσες εξελίξεις συνθέτουν ένα υπό διαμόρφωση νέο χάρτη | ηχητικό

Ημερομηνία:

Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, σηματοδότησε –από τα πρώτα κιόλας 24ωρα- την επαναφορά στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έστειλε σαφές μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους μας, ότι δεν θα επιτρέψει τη λήψη συλλογικών αποφάσεων εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ερήμην των εκπροσώπων της με αφορμή τα νέα μέτρα που σχεδιάζει να επιβάλλει στη Ρωσία.

Μιλώντας στον Κρήτη FM 101.5 και στην εκπομπή «Καφές και Σχόλια» με την Κατερίνα Πολύζου, ο Όθωνας Χαραλαμπάκης, Δημοσιογράφος με εξειδίκευση σε διεθνή και ενεργειακά θέματα, επεσήμανε ότι: «Οι τρέχουσες εξελίξεις συνθέτουν ένα υπό διαμόρφωση νέο χάρτη. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε επίσημα διατυπωμένη –σε συμβούλιο υπουργών εξωτερικών της Ένωσης- ένσταση της Ελλάδας για τις σε βάρος της Ρωσίας κυρώσεις».

Ενστάσεις ως προς το θέμα της χρονικής στιγμής αλλά και της έντασης των μέτρων έχει εκφράσει και ο Γερμανός Αντιπρόεδρος, αλλά και άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Πολωνία κ.λ.π. Και ενώ οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τέλη Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της διάσκεψης των Ευρωπαίων ηγετών, γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι οι όποιες κυρώσεις εκφράζουν την «καρδιά» της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει το γεγονός, επισημαίνει ο κ. Χαραλαμπάκης, ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις για το συγκεκριμένο θέμα εντός των πυλών της Ε.Ε.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=bSi02mVBO18″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...