14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Όλες οι εκδηλώσεις στην Κρήτη με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

Ημερομηνία:

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2018 θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 24 Αυγούστου, συνεχίζονται στις 25 και ολοκληρώνονται στις 27 Αυγούστου. Σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν 95 εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών) ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 37 χώροι και μουσεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανσέληνος του Αυγούστου 2017 προσέλκυσε πάνω από 75.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη:

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Συναυλία με το μουσικό σύνολο “Vamos Ensemble” και την Ιωάννα Φόρτη στον κήπο του μουσείου. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.
ΕΦΑ ΧΑΝΙΩΝ Αρχαιολογικός Χώρος Απτέρας Ο χώρος θα είναι ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00
ΕΦΑ ΧΑΝΙΩΝ Αρχαιολογικός χώρος Ρόκκας  Συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη (ώρα έναρξης 20:30)
ΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Αρχαιολογικός χώρος Μαλίων Μουσική εκδήλωση με τίτλο” Τη ζωή μου ξετυλίγω” με τη συμμετοχή της χορωδίας Μαλίων υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Αντωνικάκη και του καλλιτέχνη Σταμάτη Σπανουδάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργα΄σια με τον Δήμο Χερσονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείναι ανοικτός από τις 21:00 έως τη λήξη της εκδήλωσης
ΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Αρχαιολογικός χώρος Φαιστού Ανοικτός θα είναι μόνο ο προαύλιος χώρος του αρχαιολογικού χώρου από όπου υπάρχει η δυνατότητα θέασης του μινωικού ανακτόρου (το ίδιο το ανάκτορο θα παραμείνει κλειστό). Ο προαύλιος χώρος θα παραμείνει ανοικτός για τους επισκέπτες από τις 20:00 έως τις 23:00
ΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ   Αρχαιολογικός χώρος Τυλίσου Μουσική βραδιά Jazz με το συγκρότημα jazz-o-matic, αφιερωμένη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κουβίδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του αρχαιολογικού χώρου Τυλίσου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Δήμο Μαλεβιζίου. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός για τους επισκέπτες από τις 21:00 έως τη λήξη της εκδήλωσης.
ΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Υστερομινωικό Νεκροταφείο Αρμένων Ρεθύμνης Εγκαίνια έκθεσης με τίτλο “Διελεύσεις” στις 20:00. Γλυπτικές εγκαταστάσεις στα ζητήματα ζωής και θανάτου από 4 Έλληνες καλλιτέχνες: Καλλιόπη Λεμού, Αντώνη Βολανάκη, Θάνο Κυριακίδη, Μανούσο Χαλκιαδάκη, σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και με επιμέλεια της καλλιτεχνικής δ/ντριας του, Μαρίας Μαραγκού. Η έκθεση θα παραμείνει έως τις 15/9/2018.
ΕΦΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Ενετική έπαυλη De Mezzo, Ετιά Δήμου Σητείας Μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο της Ενετικής έπαυλης De Mezzo με το έργο “ΙΩΝΙΚΟ- Τραγούδια του έρωτα σε καιρούς προσφυγιάς” του συνθέτη Δημήτρη Σφακιανάκη, με το Μουσικό Σύνολο “ΧΡΟΕΣ” (Φωνητικό σύνολο και ορχήστρα). Ώρες εκδήλωσης 20:30 έως 23:30.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...