20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Όλες οι παθήσεις σε έξαρση λόγω κρίσης

Ημερομηνία:

Ιδιαίτερα τα δερματολογικά προβλήματα είναι σε μεγάλη έξαρση καθώς μας είπε γιατρός δερματολόγος.

Σε νέα κυρίως παιδιά που δεν αντέχουν αυτό το βάρος. Της ανεργίας, των οικονομικών προβλημάτων του άγχους, της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας για το μέλλον τους.

Ψωρίαση, να δεις λέει ο γιατρός, λεύκη σε νέες κοπέλες σαν τα κρύα νερά και να λυπηθεί η ψυχή σου. Και όλα αυτά θέλουν φάρμακα ακριβά, πολλές φορές νοσοκομειακά που σημαίνει πως δεν μπορείς και τα χρήματα να ‘χεις (που δεν τα ‘χεις) να τα αγοράσεις από φαρμακείο. Και τα παιδιά τα περισσότερα ανασφάλιστα. Και όσα έχουν κάποια δουλίτσα, ένα μαγαζάκι και έχουν σταματήσει να πληρώνουν τα ταμεία να μην δικαιούνται περίθαλψης. Ή , αν ακόμα δικαιούνται να μην υπάρχουν τα φάρμακα στα Νοσοκομεία, στον ΕΟΠΠΥ. Και πρέπει να τα ψάχνουν σε άλλους νομούς. Γιατί η θεραπεία των δερματολογικών είναι μακρόχρονη και δεν κάνει να σταματήσει στη μέση μέχρι να αποκτηθεί το φάρμακο.

Και σεις κε Πολάκη μιλάτε για ανασφάλιστους και φάρμακα που δικαιούνται. Τους κατατάσσετε όμως σε κατηγορίες. Τι λέτε όμως για όλους αυτούς που επί χρόνια πληρώνουν τα ταμεία τους αλλά τώρα αδυνατούν;

Τι λέτε γι’ αυτούς που έχουν μαγαζιά, που έχουν επιχειρήσεις αλλά τώρα «αδυνατούν»;

Και όχι από δική τους υπαιτιότητα το ξέρετε πολύ καλά.

Όταν δεν έχουν 900 € το μήνα για το φάρμακο. Ή όταν είναι Νοσοκομειακό που δεν μπορούν να τ’ αγοράσουν από φαρμακείο αλλά πρέπει να το προμηθευθούν από Νοσοκομείο η ΕΟΠΠΥ και το ΑΜΚΑ τους να βγάζει ΟΧΙ.

Μπορείτε να φανταστείτε την απόγνωση κε Πολάκη;

 

Καρφί

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...