17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Όλη η πόλη μια απέραντη παράγκα”

Ημερομηνία:

Του Νίκου Ζωγραφάκη

Με κεντρικό σύνθημα «όλη η πόλη μια απέραντη παράγκα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31/5 στα «καταπράσινα» Χανιά, μαζική κινητοποίηση και κλείσιμο καταστημάτων.

Ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Εστίασης νομού Χανίων και η Ένωση Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα Χανίων για πρώτη φορά στην ιστορία τους απεργούν!!!

Ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός του δήμου για τους κοινόχρηστους χώρους και να μείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Στα «κάγκελα» κατά του νέου κανονισμού και οι δημοτικές παρατάξεις οι οποίες για χρόνια είχαν τον δήμο και φέρουν ολάκερη την ευθύνη για την αισχρή κατάσταση που επικρατεί.

Όλοι όσοι ζουν σε αυτή την πόλη, ξέρουν ότι η κατάσταση με τους κοινόχρηστους χώρους δεν μπορεί να μείνει όπως είναι.

Τα όποια προβλήματα δημιουργεί ο νέος κανονισμός, ιδιαίτερα σε κάποια μικρά μαγαζια, πρέπει να τα δει ο δήμος με καλή διάθεση ένα προς ένα, μαγαζί – μαγαζί.

Δεν πρέπει όμως αυτά τα μαγαζιά να επιτρέψουν, πίσω από τα υπαρκτά προβλήματα που τους δημιουργεί ο νέος κανονισμός, να κρυφτούν με την μέθοδο του τσουβαλιάσματος οι γνωστοί “ταλιμπάνηδες” της επιχειρηματικότητας, που θεωρούν τσιφλίκι τους το δημόσιο χώρο και που ζητούν προκλητικά να μείνουν τα πράγματα όπως είναι.

Έτσι, κάποιοι τους χρήσιμοποιούν, ενώ αυτοί … απλά χάνουν το δίκιο τους.

Εκ του καταστήματος

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=gsmdBI0XAgs”]

η φωτογραφία είναι από το zarpa,gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ