16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Όλοι την Κυριακή πάνε Βάσεις: Και οι φοιτητές του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης στην παγκρήτια κινητοποίηση στη Σούδα

Ημερομηνία:

Στην παγκρήτια πορεία στη βάση της Σούδας στις 13 Μάη με προσυγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Δημ. Αγοράς συμμετέχουν με την πρωτοβουλία “Πρωτοβάθμιων Σωματείων – Εργατικών Σχημάτων – Φοιτητικών Συλλόγων – Συλλογικοτήτων” και οι φοιτητές του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Με την πρωτοβουλία συμμετέχουν επίσης:

Ηράκλειο: ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Δ. Θεοτοκόπουλος,

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου, Σύλλογος Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα,

Σύλλογος Φοιτητών Βιολογικού

Χανιά: ΕΛΜΕ Χανίων, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Χανίων, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων,

Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Ενιαίος Σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Μέτωπο Γιατρών για την Ανατροπή

Ρέθυμνο: ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Αγωνιστικό σχήμα Εκπαιδευτικών ΠΕ

Άλλοι: Ανυπότακτη Κρήτη, σχήματα ΕΑΑΚ Κρήτης

Σε σχετικό κείμενο ο Ενιαίος Σύλλογος αναφέρει:

Διανύουμε μια περίοδο όπου η Μεσόγειος φλέγεται από τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στη Συρία. Οι λαοί μπαίνουν για άλλη μια φορά στο στόχαστρο, προκειμένου να προωθηθούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών δρόμων στην περιοχή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίζεται ως ο «καλός στρατιώτης» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, νομιμοποιεί τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, τον άξονα θανάτου της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, τη χούντα της Αιγύπτου και το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, γεμίζει βάσεις όλη την Ελλάδα, ετοιμάζει νέες «αγορές του αιώνα» ενώ εμπλέκεται όλο και περισσότερο σε έναν επικίνδυνο ανταγωνισμό με την Τουρκία, για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ.

Στα Χανιά η Βάση της Σούδας είναι πιο ενεργή από ποτέ παρέχοντας αναντικατάστατη υποστήριξη στις ΗΠΑ. Μετά την ενεργή συμμετοχή στην διάλυση της Λιβύης, ήρθε η σειρά της Συρίας με τη Βάση να χρησιμοποιείται από πολεμικά πλοία που συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο της Συρίας, όπως το USS Porter που εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση με Τόμαχοκ στη Συρία κατόπιν εντολής των ΗΠΑ. Επίσης, και η πόλη των Χανίων, όλο και πιο συχνά αφήνεται στο έλεος μεθυσμένων νατοϊκών στρατιωτών με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τον ξυλοδαρμό συμπολίτη μας πριν λίγους μήνες

"google ad"

Την ίδια στιγμή στη χώρα, κι ενώ τεράστια ποσά δαπανώνται για το ΝΑΤΟ και τις πολεμικές συγκρούσεις, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βιώνουν τις άθλιες συνθήκες του εργασιακού μεσαίωνα. Παρά τις εξαγγελίες της περίφημης «εξόδου από τα μνημόνια» τον Αύγουστο 2018, ο κόσμος της δουλειάς συνεχίζει να παλεύει με την ανεργία, τη φτώχεια, την ελαστική εργασία, τα ξεχειλωμένα ωράρια και την απλήρωτη δουλειά. Η ίδια κυβέρνηση που χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία, έχει το θράσος να μιλάει ακόμα και για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όταν στην ουσία προωθεί πλήρως τις κατευθύνσεις του ΣΕΒ και της ΕΕ για ευέλικτη εργασία και παράκαμψη του κύριου και του κατώτατου μισθού.

Μόνο η εργατική τάξη και οι λαοί μπορούν με ταξικό, διεθνιστικό αγώνα, να ανοίξουν τον δρόμο για την απελευθέρωσή τους. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Όχι αίμα για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ, όχι στον ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Συμμετέχουμε στην παγκρήτια αντιπολεμική πορεία στην Βάση της Σούδας την Κυριακή 13 Μάη με την πρωτοβουλία που παίρνουν “Πρωτοβάθμια Σωματεία – Εργατικά Σχήματα – Φοιτητικοί Σύλλογοι – Συλλογικότητες”.

Προσυγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...