16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Όμιλος παλαίμαχων ποδοσφαιριστών “Γουέμπλεϊ” vs ΚΕΘΕΑ στη Μοναχή Ελιά – “Αριάδνη” – Νικητής αναδείχτηκε η ΖΩΗ – Συνέχεια εκδηλώσεων σήμερα

Ημερομηνία:

Ματσάρα χθες στο γήπεδο της Μοναχής Ελιάς!

Όμιλος παλαίμαχων ποδοσφαιριστών “Γουέμπλεϊ” vs ΚΕΘΕΑ – “Αριάδνη”. Νικητής αναδείχτηκε η ΖΩΗ.

Συνεχίζονται και σήμερα οι εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που πραγματοποιεί το Παράρτημα Χανίων του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) , στα πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου).

Σήμερα, στις 8:30μμ, στο Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων, το συγκρότημα «Εναλλασσόμενη Τάση» και το χορευτικό όμιλο «Πελασγοί».

Χθες Κυριακή, το απόγευμα,στο Γήπεδο Μοναχής Ελιάς, έγινε ποδοσφαιρικός αγώνας, με τη συμμετοχή του Ομίλου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών «Γουέμπλεϊ» και μελών του ΚΕΘΕΑ-«Αριάδνη».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Όμιλο Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών «Γουέμπλεϊ», το ΚΕΘΕΑ-«Αριάδνη», το Μουσικό Σχολείο Χανίων, το μουσικό συγκρότημα «Εναλλασσόμενη Τάση» και το χορευτικό όμιλο «Πελασγοί», και με τη στήριξη του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, του Δήμου Χανίων, της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και του ΣΥΝΚΑ.

Η Διακήρυξη του Παραρτήματος Χανίων του ΕΣΥΝ:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (26 ΙΟΥΝΙΟΥ)

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Αγωνίσου για ζωή ελεύθερη από εξαρτήσεις, ενάντια σε αυτούς που σου πλασάρουν σαν ελευθερία τον έλεγχο της συνείδησής σου.

Η εξάρτηση από ουσίες αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα και η αντιμετώπισή του δεν είναι υπόθεση μόνο των ειδικών, μας αφορά όλους. Είναι κοινωνικές οι αιτίες του, είναι κοινωνικές οι επιπτώσεις του και αντανακλώνται σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

Στις σημερινές συνθήκες, όλοι μας ασφυκτιούμε από τον τρόπο ζωής που μας επιβάλλεται, βλέπουμε τα όνειρα, τις φιλοδοξίες και το μέλλον μας «μαύρα» λόγω της κρίσης του κοινωνικοοικονομικού συστήματος. Σ’ αυτές τις συνθήκες, η νέα γενιά διαπαιδαγωγείται να μην σκέφτεται, να μην αναζητά λύσεις, να μην αγωνίζεται.

Νέε και νέα,

"google ad"

Πάρε τη ζωή στα χέρια σου, διάβασε πίσω από τις λέξεις, μη συμβιβάζεσαι με ό,τι σου «πλασάρουν» σαν επιλογή. Επιλογή δεν είναι η «φυγή» από την πραγματικότητα, αλλά η οργανωμένη συλλογική δράση. Επιλογή δεν είναι το «μικρότερο κακό», αλλά να ανοίγεις δρόμους για τη ζωή που δικαιούσαι.

Βλέπεις ότι σου στερούν τη δουλειά, το μισθό, τη μόρφωση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, ενώ ταυτόχρονα σου προτείνουν «μαλακά ναρκωτικά» και κρατικούς χώρους για να κάνεις «ελεύθερα» χρήση.

Σκέψου: χωράει σ’ αυτό που σου προτείνουν η ζωή σου; Ποιος έχει όφελος και θέλει αυτό να είναι το μέλλον σου; Γιατί σε θέλουν «ναρκωμένο»;

Τα ναρκωτικά είναι αυτό που λέει η ίδια η λέξη: ναρκωμένο μυαλό, ναρκωμένη σκέψη, ναρκωμένη ζωή.

Σε θέλουν «φτιαγμένο» στα μέτρα τους. Σε θέλουν στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής και δράσης. Μην ανέχεσαι να βλέπεις τους συμμαθητές σου να «πειραματίζονται» με τα ναρκωτικά, τους φίλους σου να «λιώνουν» στην εξάρτηση. Πρόταξε τα δικά σου «αντίμετρα». Οργάνωσε τη δράση σου, «χτύπα» τον σωστό στόχο, τιμώρησε αυτούς που σε θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι.

Μέσα από τους φορείς του εργατικού, του λαϊκού κινήματος, διεκδίκησε: ζωή ολόκληρη – όχι ζωή με δόσεις. Διεκδίκησε μόνιμη και σταθερή εργασία, μισθό που θα ικανοποιεί τις ανάγκες σου, δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους, δημόσια και δωρεάν μόρφωση, μαζικό λαϊκό αθλητισμό και πολιτισμό.Διεκδίκησε την ίδια σου τη ζωή. Βάλε στις διεκδικήσεις σου την πάλη για Ενιαίο Φορέα Αντιναρκωτικής Πολιτικής με Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα, που θα καλύπτει τις ανάγκες για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών στους αλληλένδετους τομείς της Πρόληψης, της Θεραπείας, της Κοινωνικής Επανένταξης, της Έρευνας.

Συμπορεύσου με το Ε.ΣΥ.Ν., που εδώ και 3 δεκαετίες πρωτοστατεί στη συσπείρωση δυνάμεων για την πάλη ενάντια στις αιτίες που γεννούν και εντείνουν τη διάδοση των ναρκωτικών. Κάνε το Ε.ΣΥ.Ν. πιο ισχυρό και μαζικό, και πες:

● Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Όχι στον διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά και μαλακά», διότι δεν υπάρχει «σκληρή και μαλακή» εξάρτηση, δεν υπάρχουν σκληρές και μαλακές αιτίες που οδηγούν στη χρήση.

● Όχι στην αφαίρεση της κάνναβης από τον πίνακα των ναρκωτικών. Από την ιατρική έρευνα προκύπτει, ότι η κάνναβη δεν είναι το φάρμακο επιλογής για καμία ασθένεια. Η «ιατρική κάνναβη» είναι το τυράκι, ο προπομπός για να νομιμοποιηθεί η χρήση των ναρκωτικών. Παντού όπου νομιμοποιήθηκε η κάνναβη, αυξήθηκε η χρήση και η εξάρτηση από όλα τα ναρκωτικά. Η διαθεσιμότητα μια ουσίας αυξάνει και τη χρήση της.

● Όχι στην ίδρυση των λεγόμενων «χώρων υγιούς χρήσης». Η χρήση ναρκωτικών ουσιών ποτέ δεν είναι υγιής: είναι πρώτα απ’ όλα ακραία μορφή αλλοτρίωσης που κάνει τον άνθρωπο να χάνει την ίδια την κοινωνική του υπόσταση. Λύση δεν είναι «η μείωση της βλάβης» αλλά «η μείωση της ζήτησης

Συμπορεύσου με το Ε.ΣΥ.Ν. και απαίτησε:

● Να διαμορφωθεί συστηματικό δίκτυο Προγραμμάτων Πρόληψης σε όλους τους χώρους όπου ζει και μορφώνεται η νεολαία (σχολεία, πανεπιστήμια, στρατόπεδα, χώρους άθλησης και διασκέδασης). ». Η Πρόληψη ναρκοθετείται με την αφαίρεση της κάνναβης από τον πίνακα των ναρκωτικών και την ίδρυση «χώρων υγιούς χρήσης».

● Να λειτουργήσουν με ευθύνη του κράτους Προγράμματα «στεγνής» θεραπείας τόσα όσα έχει ανάγκη η χώρα γενικά, αλλά και ειδικά η Κρήτη. Η θέση του χρήστη είναι σε πρόγραμμα θεραπείας και όχι στα υποκατάστατα της ηρωίνης, στο δρόμο, στη φυλακή, σε «γκέτο» όπου θα κάνει χρήση «χωρίς να ενοχλεί».

● Μαζικές προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση στην Πρόληψη, τη Θεραπεία, την Κοινωνική Επανένταξη, την Έρευνα για τα ναρκωτικά.

Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ-ΠΡΑΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

Παράρτημα Χανίων του Εθνικού Συμβούλιου κατά των Ναρκωτικών Ιούνιος 2017

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ