20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Όταν μιλούν οι πράξεις – Για τις διακοπές του 33χρονου Εσθονού Πρωθυπουργού στην Κρήτη

Ημερομηνία:

ΕΙΜΑΣΤΕ στη μέση του καλοκαιριού και οι περισσότεροι απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Το ίδιο έκανε και ένας 33χρονος από την Εσθονία. Θέλοντας να χαρεί τον ήλιο και τη θάλασσα και να ξεκουραστεί, αποφάσισε να επισκεφτεί την Κρήτη μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του.
Επέλεξε να μείνει στο Καλό Χωριό στον νόμο Λασιθίου, ενοικιάζοντας ένα κατάλυμα για 40 ευρώ την ημέρα. Απολαμβάνει τις διακοπές του, χαίρεται τις υπέροχες ομορφιές της Κρήτης, έχοντας να πει έναν καλό λόγο για τους κατοίκους, αλλά και για το ίδιο το νησί.

Η ιστορία θα περνούσε απαρατήρητη, ένας τουρίστας μέσα στα εκατομμύρια που επισκέπτονται την Ελλάδα, αν δεν μιλούσαμε για τον πρωθυπουργό της Εσθονίας, Τάαβι Ρούιβας. Ο νεαρότερος πρωθυπουργός της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κρήτη και συμπεριφέρεται σαν συνηθισμένος επισκέπτης. «Η οικογένειά μου και εγώ χαιρόμαστε πολύ που περνάμε τόσο ωραία στην Κρήτη. Το νησί ξεχωρίζει για τις ομορφιές του, για τη φιλοξενία, την ιστορία και την κουζίνα του», είπε.

Έφτασε στην Κρήτη χωρίς να ταξιδέψει πρώτη θέση, δεν μετακινείται με λιμουζίνα, δεν τον περιτριγυρίζουν φρουροί και εκπρόσωποι του Τύπου. Αθόρυβα, χωρίς να φορτώνει με περιττά έξοδα την κυβέρνηση της Εσθονίας, κάνει αυτό που είναι αδιανόητο για πολλούς πολιτικούς, να είναι ένας απλός άνθρωπος.

Εδώ και καιρό συζητούμε για το ψαλίδι που πρέπει να πέσει στα προνόμια των πολιτικών και των κρατικών αξιωματούχων. Την ίδια στιγμή, που οι περισσότεροι είδαμε το εισόδημά μας να μειώνεται ή ακόμη και να εξαφανίζεται, συζητούμε για το ποιοι αξιωματούχοι δικαιούνται λιμουζίνα για τις διακινήσεις τους, ποιοι μπορούν να ταξιδεύουν πρώτη θέση, και πόσοι αστυνομικοί θα τους φρουρούν.

Οι πολιτικοί μας ισχυρίζονται ότι συμπάσχουν με τον κόσμο που υποφέρει εξαιτίας της κρίσης και πως θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν. Είναι εύκολο να καταλάβουμε αν λένε αλήθεια ή ψέματα. Απλώς ας δούμε τι κάνουν για να εφαρμόσουν αυτά που εννοούν. Τα λόγια είναι πολύ εύκολο να τα εκστομίζουμε, δεν κοστίζουν άλλωστε και τίποτα. Οι πράξεις, όμως, είναι που έχουν σημασία. Και οι πράξεις των πολιτικών μας, το μόνο που λένε είναι ότι νοιάζονται για το δικό τους καλό.

Ξένια Τούρκη

http://www.philenews.com/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...