19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Όταν οι αδελφοί Αντετοκούμπο έπαιξαν στα Σεπόλια έγινε χαμός!

Ημερομηνία:

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο επέστρεψαν ως αστέρες του ΝBA εκεί που πριν λίγα χρόνια έπαιζαν τα πρώτα τους «μονάκια».
Βίντεο: Γιάννης Δρακουλίδης, Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Τζάμαρος, Άγγελος Χριστοφιλόπουλος / FOSPHOTOS

Χθες όλοι όσοι βρεθήκαμε στο ανοιχτό του Α.Ο. Τρίτων στα Σεπόλια, ήταν μάλλον η πρώτη φορά που πήγαμε σε αγώνα μπάσκετ που διοργανώθηκε μέσω ενός και μόνο tweet. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ή αλλιώς Greek Freak έριξε σύρμα μέσω twitter και στα Σεπόλια έγινε ο κακός χαμός.

Μέλος της Εθνικής ομάδας και παίκτης τωνMilwaukee Bucks ο Γιάννης στις 20 Ιανουαρίου 2015, έγινε ο νεαρότερος παίχτης στην ιστορία της ομάδας του, που ξεπέρασε τους 1000 πόντους. Ο λίγο μεγαλύτερος αδερφός του,Θανάσης, παίζει στους Westchester Knicks και ετοιμάζεται για τους New York Knicks την επόμενη σεζόν. Οι δύο φόργουορντ ήρθαν στην Αθήνα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και σε αυτό το πλαίσιο έδωσαν ένα μπασκετικό work-shop #sepolia_style.

14bwAM3_8897-960x639

Νιώθοντας σα να μη πέρασε μια μέρα απο τότε που άφησαν πίσω τους τα παρκέ του Φιλαθλητικού για τα πιο «γυαλιστερά» του ΝΒΑ, τα δυο αδέρφια απήλαυσαν την αποθέωση από εκατοντάδες πιτσιρικάδες και πιτσιρίκες με μπάλες μπάσκετ και βλέμμα τύπου «τώρα-θα-σε-ντριπλάρω-ρε-μαντράχαλε».

Απο λιλιπούτειους καλαθοσφαιριστές που έκαναν airball με την αερόμπαλα μέχρι προεφήβους με σπιντάτα μπασίματα ανάμεσα και εικοσάρηδες που απλά ήρθαν για να θαυμάσουν τους παλιούς γείτονες τους, όλοι αναγνώριζαν στους αδερφούς Αντετοκούνμπο το αδιαμφισβήτητο coolness που τους κάνει να λατρεύονται και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

17_48w128486

Ο Γιάννης φορώντας μια μπλούζα με την αμερικάνικη σημαία και ο Θανάσης φορώντας μια του GTA 5 κάρφωναν στις σαφέστατα πιο χαμηλές, από τις αμερικάνικες μπασκέτες, έκαναν με ευκολία έκαναν το σόου τους και έριχναν συνεχώς ατάκες, τρελαίνοντας το κοινό. «Δες, έχω ελατήρια στα πόδια!» είπε κάποια στιγμή ο Θανάσης και έκανε ένα ακόμα επικό κάρφωμα.

Κάποιοι, βέβαια, ίσως και να περίμεναν κάτι που θα θύμιζε περισσότερο τις παλιές ταινίες του Spike Lee (κάτι πιο «αυθεντικό», που λένε), ενώ στα Σεπόλια δεν έλειψαν ο DJ που «βαρούσε» δυνατή ραπ μουσική, αλλά και το προσωπικό ασφαλείας των άσσων, που δεν επέτρεψε την είσοδο εντός του γηπέδου σε όλο τον κόσμο.

17_49w128624-960x640

Πάντως πριν από μερικές μέρες τα δύο αδέρφια είχαν παίξει ξανά στην παλιά τους γειτονιά, όπως είπε στην Popaganda ο κ. Ηλίας Άρχοντας, γραμματέας του αθλητικού ομίλου Τρίτων στα Σεπόλια: «Είχαν έρθει και πριν από μερικές μέρες, χωρίς όμως να ανακοινώσουν τίποτα, απλά έπαιξαν με τους φίλους τους».

Όπως και να’χει, το να βλέπεις ένα αστέρι του ΝΒΑ που έχει μεγαλώσει εκεί που μεγαλώνεις κι εσύ είναι σημαντικό. Ίσως ακόμη σημαντικότερο για κάποια παιδιά που διαφέρουν λίγο από τα άλλα. Παιδιά σαν τον Γιάννη και τον Θανάση…

Περισσότερες φωτός και βίντεο στο popaganda.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...