15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέβαιναν στα μπλόκα της Θεσσαλίας: “Ο αγροτικός κόσμος βυθίζεται στην απόγνωση”

Ημερομηνία:

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο σημερινός πρωθυπουργός συντάσσονταν απόλυτα με τα αιτήματα των αγροτών κατά τις κινητοποιήσεις τους. Τότε, αναγνώριζαν ότι οι αγρότες δεν είναι φοροφυγάδες, ούτε τραμπούκοι, αλλά άνθρωποι που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε ασφυκτικές συνθήκες. Εξέφραζαν τη στήριξη των “δίκαιων αιτημάτων” τους και διαμήνυαν ότι “η ανατροπή της αποδιάρθρωσης του πρωτογενούς τομέα καθώς και της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής της υπαίθρου, είναι προ των πυλών”.

Θυμηθείτε τι έγραφε η “Αυγή” σε ρεπορτάζ της για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και την επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο μπλόκο της Νίκαιας τον Φεβρουάριο του 2014:

«Ο αγροτικός κόσμος βυθίζεται στην απόγνωση αδυνατώντας να ανταποκριθεί στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις χαμηλές τιμές παραγωγού, στην ανεξέλεγκτη δράση των μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων, στην έλλειψη ρευστότητας μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ, καθώς και στις απειλές πλειστηριασμών από τις τράπεζες. Τελειωτικό χτύπημα στον αγροτικό κόσμο αποτελεί η άγρια φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα αγροτεμάχια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πλήρη συναίσθηση των συνθηκών των μικρών και μεσαίων κληρούχων αγροτών καθώς και των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας και ολόκληρης της επικράτειας, με γνώμονα τις ανάγκες τους, καθώς και τις ανάγκες του συνόλου της κοινωνίας για διατροφική επάρκεια, στέκεται απέναντι σε όλη αυτή την οργανωμένη προσπάθεια αποδεκατισμού τους. Συντασσόμαστε στα δίκαια αιτήματα των κινητοποιούμενων, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Στο ίδιο πλαίσιο, διαμηνύουμε ότι η ανατροπή της αποδιάρθρωσης του πρωτογενούς τομέα καθώς και της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής της υπαίθρου, είναι προ των πυλών!».

Άραγε, τόσο πολύ βελτιώθηκαν τα πράγματα για τους αγρότες από το 2014 ώστε τώρα να μη συντρέχουν λόγοι για κινητοποιήσεις;

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...