19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Όταν ο Θεός έβρεχε μυαλά, κάποιοι μαθητές στο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου κρατούσανε ομπρέλα

Ημερομηνία:

Eίναι σημείο των καιρών μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και το περιστατικό με κάποιους μαθητές του ΕΠΑΛ Ρεθύμνου που θεώρησαν σκόπιμο να εισβάλλουν στο κτίριο του ΤΕΙ που βρισκόταν υπό κατάληψη και να κάψουν μία αλβανική σημαία τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

Δεν ξέρουμε ποιος τους καθοδήγησε ή αν πήραν μόνοι τους αυτή την “όμορφη” πρωτοβουλία όμως σίγουρα η ενέργειά τους ήταν ηλίθια, ακραία και πολύ επικίνδυνη.

Οι μαθητές επέλεξαν να εισβάλλουν στο υπό κατάληψη κτίριο, προφανώς θέλοντας να δώσουν ένα μήνυμα στους “εχθρούς” καταληψίες ότι μέσα στον χώρο σας καίμε την αλβανική σημαία και τραγουδάμε τον εθνικό ύμνο.

Αναρωτιόμαστε, τι θα γινότανε αν βρισκότανε έστω και ένας ηλίθιος από την πλευρά των φοιτητών στο υπό κατάληψη κτίριο και είχαμε κάποιο σοβαρό επεισόδιο; Ευτυχώς, διατηρήθηκε η ψυχραιμία και τα πράγματα έμειναν εκεί.

Όμως, ακόμη και αν ξεχάσουμε την ηλιθιότητα της επιλογής αυτής να κάψουν τη σημαία μέσα στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη, ενέργεια που βασίζεται σε εμφυλιοπολεμικές λογικές, και η ενέργεια του καψίματος της σημαίας είναι ηλίθια.

Τι θα γίνει, δηλαδή, αν μετά άλλοι ηλίθιοι στη γειτονική χώρα αρχίσουν να καίνε σημαίες της Ελλάδας; Σε αυτή τη μάχη των ηλιθίων ποιος μπορεί να βγει νικητής;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...