27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Όταν ο Καμμένος πρότεινε στον Βάμβουκα να συγγράψουν τροπολογία, ώστε να εξαιρεθεί το αεροδρόμιο των Χανίων από την πώληση του ΤΑΙΠΕΔ

Ημερομηνία:

Η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων προχωρά και με τη βούλα της κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Και σίγουρα, ένας από τους λόγους που ήταν απολύτως αναγκαίο να πάμε σε εκλογές ήταν και η πλήρης αναντιστοιχία λόγων και πράξεων αυτής της κυβέρνησης, που προέκυψε εξαιτίας και της οδυνηρής Συνθηκολόγησης και της μνημονιακής στροφής των κομμάτων που την αποτελούσαν.

Χαρακτηριστικές αυτής της αναντιστοιχίας είναι και οι δηλώσεις που είχε κάνει κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Χανιά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Κατά τη συνάντηση που είχε στις 17 Οκτώβρη του 2014 με τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, όχι μόνο είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση αλλά μάλιστα είχε προτείνει να συγγραφεί τροποπολογία από τον Δήμο Χανίων την οποία δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσουν στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ώστε όσοι βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε θέλουν να πωληθεί το αεροδρόμιο να υπογράψουν την τροπολογία.

Θυμηθείτε τις δηλώσεις του Π. Καμμένου κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Χανίων (17/10/2014) σε ρεπορτάζ Αγώνα της Κρήτης:

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολλά πράγματα για το Δήμο Χανίων, για την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα, αλλά και ειδικότερα θέματα που αφορούν τα Χανιά

Τον συνεχάρην μαζί με τους πολιτευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα Χανιά και τον βουλευτή Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ για την προσπάθεια την οποία έχει ξεκινήσει για να σταματήσει αυτή η παράνομη διαδικασία πώλησης του αεροδρομίου των Χανίων, της πύλης των Χανίων.

Εμείς δεν είμαστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά η πώληση του αεροδρομίου των Χανίων, χωρίς να ληφθεί υπόψη η τοπική αυτοδιοίκηση, έχει να κάνει ουσιαστικά με προσπάθειες να απομονωθούν τα Χανιά σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη. Η ιδιαιτερότητα του αεροδρομίου των Χανίων έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία για ποιο λόγο δεν μπορούν να συμπεριλάβουν τα Χανιά στις λίστες του ΤΑΙΠΕΔ των υπόλοιπων αεροδρομίων.

Για το αεροδρόμιο των Χανίων έχει εγκριθεί από το ΕΣΠΑ μια πολύ μεγάλη επιδότηση για την επέκταση του κτιρίου του αεροσταθμού. Το έργο αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί. Είναι συγκεκριμένη η ευρωπαϊκή νομοθεσία που προβλέπει ότι για να μπορέσει να πωληθεί ένα έργο το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, θα πρέπει να έχει παραδοθεί και να έχουν παρέλθει πέντε χρόνια. Άρα η οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης του αεροδρομίου των Χανίων είναι παράνομη. Αν προχωρήσουν σε αυτό, θα έχουν να κάνουν με νομικές διαδικασίες που θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν.

Και επειδή ενημερώνομαι από τον κ. Δήμαρχο ότι υπάρχουν και βουλευτές της συμπολίτευσης οι οποίοι φέρεται να έχουν την αίσθηση ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσει η πώληση του αεροδρομίου, παρότι ψήφισαν το νόμο του ΤΑΙΠΕΔ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα τους δώσουμε μια ευκαιρία. Θα συγγράψουμε τροπολογία, ώστε να εξαιρεθεί το αεροδρόμιο των Χανίων από τη πώληση του ΤΑΙΠΕΔ. Όσοι βουλευτές λοιπόν, δεν θέλουν να μείνουν στα λόγια και πράγματι πιστεύουν αυτά τα οποία λένε, δεν έχουν παρά να υπογράψουν αυτή την τροπολογία.

Περιμένω από τον κ. Δήμαρχο και τη νομική υπηρεσία να συνταχθεί η τροπολογία, την οποία εμείς δεσμευόμαστε να καταθέσουμε και νομίζω ότι είναι ένα θέμα αρκετό σημαντικό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...