15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Όταν ο Μανώλης Γλέζος εναντιώθηκε στην επέκταση της λατομικής ζώνης στο ιστορικό φαράγγι της Καντάνου

Ημερομηνία:

Η Στέλλα Αλφιέρη, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Καντάνου Σελίνου με κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα αναφέρεται στον αγώνα των κατοίκων ώστε να μην επεκταθεί η λατομική ζώνη στο ιστορικό φαράγγι της Καντάνου.

Όπως σημειώνει:

Η επειχειρούμενη επέκταση τής λατομικής ζώνης στό ιστορικό φαράγγι τής Καντάνου είναι ενα έγκλημα στήν Ιστορία και στό περιβάλλον του Δήμου Καντάνου Σελιίνου.

Η περιφέρεια και ο Δημος πρέπει να προχωρήσουν στήν ακύρωση τής λατομικης ζώνης πού εντός αυτής βρίσκεται ο ιστορικός δρόμος και ενα δάσος εξαιρετικής ομορφιάς.

Οι αγώνες που δώσαμε για να μεινει αναλλοιώτη η ιστορικότητα και τό περιβάλλον τής περιοχής ήταν πολλοί και δύσκολοι. Κοντά μας βρέθηκαν ο Μανώλης Γλεζος και ο Ευτύχης Μπιτσακης και κάτοικοι και φορείς από ολη την Ελλάδα.

Οι σκεψεις επέκτασης θα προκαλέσουν τόν θάνατο τής τοπικής ιστορικής μνήμης και τού φυσικού και μοναδικού περιβάλλοντος.

H κ. Στέλλα Αλφιέρη μας έστειλε και τι κείμενο που είχε δώσει ο Μανώλης Γλεζος στις 2 Φεβρουαρίου του 2008 στο οποίο εξέφραζε την ενταντίωσή του στην βεβήλωση του τοπου μέσω της επέκτασης των δραστηριοτήτων του λατομείου.

Ανέφερε ο Μανώλης Γλέζος στην επιστολή του:

Η Κάντανος και η αντίσταση των Κρητών στα Μεσσαύλια, στά Φλωρια, στό φαράγγι τής Καντάνου εναντίον τών επιδρομέων δέν ειναι ενα απλό επεισόδιο, είναι και αποτελεί το κορυφαίο γεγονός αντίστασης λαού εναντίον κρατικού επιδρομέα.

Είναι και αποτελεί τόν πρόαγγελο του φαινομένου τής ένοπλης λαϊκής αντίστασης πού επαιξε καθοριστικό ρόλο στήν ήττα τού Ναζισμού.

Η Κάντανος συμβολίζει τόν Αγώνα των Λαών εναντίον του όποιου εισβολέα επιχειρεί να σκλαβώσει καί νά υποτάξει.

Μανώλης Γλέζος,

2 Φεβρ.2008

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...