16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Όταν ο Σπύρος Παπαδόπουλος αποκάλυπτε σε συνέντευξη το 1992 ότι ήταν όντως στο Πολυτεχνείο: “Η πολιτική με ενδιαφέρει, με τους πολιτικούς δεν τα πάω καλά” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, όντως ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο το ’73 και τα “εμείς Δημητρούλα ήμασταν στο Πολυτεχνείο, για να σου δώσω δηλαδή να καταλάβεις, εμείς ρίξαμε τη χούντα”, δεν τα έβγαζε απ’ το μυαλό του. Τα έζησε και τα διακωμώδησε, γνωρίζοντας.

Σε μια  συνέντευξή του στο ACHAIA CHANNEL, το μακρινό 1992, αποκαλύπτει ότι στα 18 του χρόνια ήταν ‘μέσα’ και μας συγκινεί, γιατί όχι μόνο δεν μας γκρεμίζει έναν απ’ τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς μας ήρωες, αλλά τον ενισχύει και με την αλήθεια, τόσο του βιώματος, όσο και της απογοήτευσης που ήρθε μετέπειτα και τον σχημάτισε.

Είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη:

“Συμμετείχα στο Πολυτεχνείο τότε και μου βγήκε αυθόρμητα η φράση στους Απαράδεκτους. Μου είχε βγει γιατί είχε παρέλθει το Πολυτεχνείο οριστικά και είχε παρέλθει και μέσα στην ψυχή μας, δυστυχώς. Τα ξεχάσαμε και γίναμε διάφοροι βολεμένοι όλοι με κοιλίτσες.

Αυτό που ήθελα να πω και έτσι διαχώριζα τη θέση μου, είναι οτι εγώ το ήξερα ότι δεν είμαι ο ίδιος, γιατί έβλεπα άλλους φίλους ή συναδέλφους που ήμασταν μαζί τότε, που νόμιζαν ότι ήμασταν ίδιοι ακόμα. Όμως δεν είναι έτσι.

Όσο για τους πολιτικούς, δεν έχω καμία σχέση, δε θέλω να τους σχολιάσω. Υπάρχουν κάποιοι χαρισματικοί άνθρωποι αλλά ο τρόπος που ασκείται η πολιτική επιεικώς με εξοργίζει.

Η πολιτική όμως, τα κοινά, με ενδιαφέρουν. Η πολιτική με ενδιαφέρει, ασχολούμαι με τα κοινά, τσατίζομαι πολύ που δεν αγαπάνε τον τόπο αλλά αγαπάνε μόνο την καρέκλα. Δεν ξέρω γιατί κάνουν τόσο πολύ έτσι για την καρέκλα. Δε μπορώ να το εξηγήσω.

Με τους πολιτικούς όχι, δεν τα πάω καλά”

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ