15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Όταν στο Ελαφονήσι κυκλοφορούσαν μόνο κατσίκες και ελάχιστοι Γερμανοί χίπηδες | Βίντεο

Ημερομηνία:

Υπήρχε μία εποχή πριν την τουριστική ανάπτυξη που πανέμορφες παραδεισένιες παραλίες επισκέπτονταν μόνο λίγοι ντόπιοι, κάποιοι ταξιδιώτες (κι όχι τουρίστες) και οι κατσίκες. Έτσι ήταν τα Φαλάσσαρνα, πριν ισοπεδωθούν οι λόφοι με τα κρίνα του πρίγκηπα και τις άσπρες πεταλούδες για να γίνουν πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα των τουριστών, έτσι ήταν και το πανέμορφο Λαφονήσι.

Στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε βλέπουμε εικόνες από το Ελαφονήσι πριν 39 χρόνια.

Το 1979, ο δρόμος για το Ελαφονήσι ήταν χωματόδρομος. Λίγοι πήγαιναν ως εκεί. Όσοι όμως κατόρθωναν να φτάσουν έβρισκαν ένα παρθένο τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς που τους περίμενε να το εξερευνήσουν.

Δεν υπήρχαν καντίνες που να πουλάνε καφέ, νερό και παγωτά, ξαπλώστρες και ομπρέλες παρά μονάχα η σκιά των λίγων δέντρων.

Αλλά μερικές φορές η λίγη σκιά και η παρθένα ομορφιά είναι ότι περισσότερο μπορείς να ζητήσεις.

Το ζευγάρι που τράβηξε το βίντεο έχει παρκάρει το βανάκι του και απολαμβάνει τη σκιά ενός κέδρου. Λίγο παραδίπλα τους περνά ένα κοπάδι από κατσίκες.

Η θαλάσσα πεντακάθαρη, καθρεπτίζει τον γαλάζιο ουρανό στα ρηχά νερά της ενώ το ροζ της άμμου αναμειγνύεται με το γαλάζιο για να δημιουργήσει εικόνες βγαλμένες από κάποιο παιδικό όνειρο.

Αυτό ήταν το Λαφονήσι πριν την τουριστική ανάπτυξη.

Και μετά την τουριστική ανάπτυξη; Μετά, οι δήμοι Καντάνου και Σελίνου και Κισσάμου μαλώνουν για 5 μέτρα άμμο και τρέχουν στα δικαστήρια για το ποιος θα βάλει 10 παραπάνω ομπρέλες.

Δείτε το βίντεο που για τους κάπως μεγαλύτερους θα τους ξυπνήσει μία γλυκιά νοσταλγία:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ