17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Όταν συμπεριφορές μεμονωμένων ατόμων βλάπτουν αγώνες εκατοντάδων

Ημερομηνία:

Χθες στη διαδήλωση για την προάσπιση της κατάληψης Rosa Nera έγινε ένα αρνητικό γεγονός. Δύο νεαροί σε ηλικία ούλτρα-επαναστάτες “διαδηλωτές” προπηλάκισαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργακάκη ο οποίος έχει εκφράσει θέσεις υπέρ της εκμίσθωσης των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι. Αφού ο ένας τον έφτυσε και τον απείλησε με ξυλοδαρμό τον εξώθησαν στο να αποχωρήσει από τον χώρο της συγκέντρωσης.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι απλά κατακριτέες αλλά καταδικαστέες.

Δε νοείται επειδή κάποιος εκφράζει μία αντίθεση άποψη για ένα ζήτημα που αφορά τη δημόσια σφαίρα και γίνεται δημόσιος διάλογος γι’ αυτό, ακόμα και αν οι θέσεις που εκφράζει είναι ενάντια στα συμφέροντα αυτού που εκπροσωπούν, να αντιμετωπίζεται με τη βία και τον τραμπουκισμό, ειδικά όταν μιλάμε για δημοσιογράφο που κάνει ρεπορτάζ. Και άραγε, ποιος θα ακολουθήσει μετά; Ποιανού η άποψη δε θα αρέσει;

Δυστυχώς, δε χρειάζονται πολλοί για να χαλάσουν την εικόνα μίας κατά τα άλλα πολύ επιτυχημένης διαδήλωσης.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα επεισόδια που ακολούθησαν της κατά τα άλλα πολύ επιτυχημένης συγκέντρωσης ενάντια στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής, όταν μία ολιγομελή ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε δίχως να υπάρχει κανείς ουσιαστικά λόγος να προκαλεί καταστροφές;

Nα υπενθυμίσουμε ότι τα συγκεκριμένα επεισόδια είχε καταδικάσει με ανακοίνωσή της η κατάληψη Rosa Nera μιλώντας για “άσκοπες και άστοχες ενέργειες που έγιναν στην πλάτη μιας πορείας επισκιάζοντας έτσι την παρουσία των διαδηλωτών -μία σαφώς εξουσιαστική συμπεριφορά”

Τέτοιοι άνθρωποι δεν γίνεται να εκπροσωπούν έναν ολόκληρο χώρο, δεν είναι επαναστάτες ούτε κοινωνικοί αγωνιστές, γιατί δεν ξυπνούν καμία συνείδηση, αλλά άνθρωποι εθισμένοι στη βία και περιθωριακά στοιχεία και ως τέτοιοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Από όλους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...