15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Όχι άλλη ”σκληρή διαπραγμάτευση”

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στα χνάρια του 2015 όπου με την δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση στρίμωξε την χώρα μας στην οικονομική ασφυξία με αποτέλεσμα να υποκύψει και να φεσώσει την χώρα μας επιπλέον 90 δις απο το τρίτο πακέτο στήριξης το οποίο η ίδια και οι πολιτικές της το δημιούργησαν.

Ο ρόλος του κ. Βαρουφάκη πλέον έχει αντικατασταθεί επάξια απο αυτόν του Κ. Τσακαλώτου με σκηνοθέτη τον Αλέξη Τσίπρα και πάλι. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί απο τον Νοέμβριο και έχουν ήδη περάσει 5 μήνες με αποτέλεσμα η τακτική και η πολιτική του 2015 με την δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση να επαναλαμβάνεται με μόνη χαμένη την χώρα η οποία θα αναγκαστεί να πληρώσει το τίμημα.

Ο κ.Τσακαλώτος συμφωνεί στο προληπτικό πακέτο μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ. Όπου 2% του ΑΕΠ ισούται περίπου με 3,6 δισ. ευρώ τα οποία έρχονται να προστεθούν στα αρχικά 5,4 δις ευρώ. Το μνημόνιο-κάβα λοιπόν προέκυψε λόγου ότι οι πιστωτές έχουν ενωθεί πλέον μετά τις άστοχες και απαράδεκτες κινήσεις της κυβέρνησης με τα wikileaks και δεν της εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη. Επίσης να μην ξεχνάμε και την τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου της Κ.Γεροβασίλη η οποία απέκλειε τα σενάρια λήψης πρόσθετων μέτρων τονίζοντας ότι δεν έχουυν σχέση με τα σημερινά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και ήταν η ίδια πέντε ημέρες πριν η οποία “ξεκαθάριζε“ πώς η Ελλάδα δεν είναι διατεθημένη να υλοποιήσει τίποτα παραπάνω απο ότι συμφωνήθηκε τον Ιούλιο τους 2015 . Άλλη μία στροφή 180 μοιρών ήρθε να προστεθεί στο πλούσιο βιογραφικό της κυβέρνησης ! Και όλα αυτα γίνονται για να γλιτώσουμε το 1 δις μέτρα του email Χαρδούβελη τον Ιανουάριο του 2015 !

Ένας δρόμος υπάρχει για να γυρίσει η χώρα στην κανονικότητα, ο δρόμος της αλήθειας και του ρεαλισμού . Οι πολιτικές του κρατισμού και του λαικισμού οι οποίες μαζί με την ανικανότητα απομονώνουν την χώρα μας διεθνώς και την οδηγούν με μαθηματικό τρόπο στην παρακμή πρέπει να περιθωριοποιηθούν. Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόσο το καλύτερο για την χώρα και τον τόπο.

Αλεξίου Ιωάννης
Αντιπρόεδρος –
ΟΝΝΕΔ Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...