22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο” για την οδηγική αφύπνιση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς: “Δε μπορούμε να βλέπουμε συνέχεια τα παιδιά μέσα σε μαύρα πλαίσια σε εφημερίδες”

Ημερομηνία:

Ηχηρό μήνυμα έστειλε η Ομάδα Ενεργών Πολιτών για τα Τροχαία μέσα από την εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα από τις 8 το βράδυ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η εκδήλωση είχε τίτλο “όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο” και συμμετείχαν πολλοί συμπολίτες μας που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τόσο τις ομιλίες όσο και τα μουσικά συγκροτήματα. Σκοπός η οδηγική αφύπνιση των πολιτών.

Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός αλλά και ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Γιάννης Ζερβός και ο Παραολυμπιονίκης κολυμβητής κ. Αντώνης Τσαπατάκης.

Συγκίνησε η εξομολόγηση πολίτη που υπήρξε θύμα τροχαίου αλλά και η ομιλία του Γιάννη Φωκά ο οποίος τόνισε ότι “μαζευτήκαμε όλοι εδώ από πόνο. Δε μπορούμε να βλέπουμε συνέχεια τα παιδιά μέσα σε μαύρα πλαίσια σε εφημερίδες”. Ο κ. Φωκάς επισήμανε επίσης την ανάγκη όταν κάποιος έχει σκοπό να πιει να υπάρχει πάντα κάποιος μαζί του ο οποίος θα μπορεί να οδηγήσει πίσω τους υπόλοιπους με ασφάλεια.

Για να καταλήξει:

“Τα ξημερώματα να βρουν τα παιδιά μας στο κρεβάτι τους. Αυτό είναι η επιθυμία και ο συλλογισμός μας”.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από κρητικούς χορούς αλλά και από τραγούδια που αφορούν την οδηγική συμπεριφορά από τη μπάντα Kostis Kez & The Super Band με το τραγούδι ραπ του Κώστα Κεζέμπογλου με τίτλο “ας αφυπνιστούμε προτού αφανιστούμε” να προκαλεί εντύπωση. Μαζί με τον Κώστα Κεζέμπογλου τραγούδησε επίσης η Ευτυχία Φραγκεδάκη ενώ νωρίτερα είχε τραγουδήσει και ο Γιώργος Φραντζεσκάκης.

Οι φωτογραφίες είναι από τη συναυλία με τραγούδια για την οδήγηση από τους Kostis Kez & The Super Band:

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ