16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

“Όχι” από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι – Σε εξέλιξη η σύσκεψη των αρχηγών

Ημερομηνία:

Πρόταση του πρωθυπουργού για κοινό ανακοινωθέν. “Εάν δεν υπογράψετε είναι σα να θέλετε μειώσεις στις συντάξεις” είπε στους πολιτικούς αρχηγούς. Οι προτάσεις που είχε κάνει νωρίτερα για διακομματικές επιτροπές για Ασφαλιστικό και Συνταγματική Αναθεώρηση, δεν έγιναν δεκτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Προϋπόθεση την αλλαγή εκλογικού νόμου έθεσε το Ποτάμι. Έτοιμη για συγκυβέρνηση η Ένωση Κεντρώων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12:10, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. Από τη σύσκεψη απουσιάζει το ΚΚΕ ενώ η Χρυσή Αυγή δεν προσκλήθηκε.

Ο κ. Τσίπρας στην αρχή του Συμβουλίου των αρχηγών είπε ότι προτείνει την σύσταση δύο διαφορετικών επιτροπών στις οποίες θα μετέχου όλα τα κόμματα με έναν εκπρόσωπο: μία επιτροπή για το ασφαλιστικό και μία άλλη για την συνταγματική αναθεώρηση.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, το ΠΑΣΟΚ διά της προέδρου του Φώφης Γεννηματά και το Ποτάμι μέσω του επικεφαλής του Σταύρου Θεοδωράκη απέρριψαν, ωστόσο, την πρόταση του πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια της συζήτησης η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας πρότεινε στους υπόλοιπους μετέχοντες στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών να συνυπογράψουν μια κοινή ανακοίνωση για το ασφαλιστικό, αλλά η απάντηση των πολιτικών αρχηγών ήταν και πάλι αρνητική.

Ο πρωθυπουργός επανήλθε και με δεύτερη πρόταση, σύμφωνα με όσα μεταφέρουν συνεργάτες του κ. Τσίπρα με την οποία πρότεινε κοινή ανακοίνωση με την οποία όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα υπογράμμιζαν την κοινή βούλησή τους να μην υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις. Η απάντηση  των πολιτικών αρχηγών ήταν και πάλι «όχι» αφού κατά πληροφορίες θεώρησαν πως ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να τους παγιδεύσει επειδή έχει ήδη προσυμφωνήσει με τους δανειστές την μεταρρύθμιση του ισχύοντος ασφαλιστικού συστήματος με επιδείνωση όσων ισχύουν σήμερα επί τα χείρω για όλους τους Έλληνες.

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Τσίπρας παρουσίασε στους πολιτικούς αρχηγούς στοιχεία με τις μειώσεις που επέφεραν τα πρώτα δύο μνημόνια στις συντάξεις από το 2010 μέχρι το 2014. «Έχετε το θράσος να λέτε εσείς ότι αυτό ήταν το χειρότερο μνημόνιο όταν επί των ημερών σας έγιναν αυτές οι μειώσεις στις συντάξεις;» είπε ο Αλ.Τσίπρας στους συνομιλητές του, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τη σύσκεψη υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε να συζητά αλλαγή του εκλογικού νόμου και η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει ως παρελκυστική τη σχετική συζήτηση. “Ο κ. Τσίπρας ανοίγει το θέμα για να καλύψει τις επερχόμενες αντιδράσεις από το ασφαλιστικό, είμαστε σταθερά υπέρ των ισχυρών κυβερνήσεων”, διαμηνύει η Συγγρού.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...