17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Όχι” από τη δημοτική αρχή Κισσάμου στη φιλοξενία προσφύγων

Ημερομηνία:

Αρνητική είναι η δημοτική αρχή Κισάμου στη φιλοξενία μεταναστών, παρά την αντίθετη απόφαση που πήρε πρόσφατα η ΠΕΔ Κρήτης. Όπως τονίζει ο δήμαρχος κ. Σταθάκης, «εκτός του ότι δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι όροι φιλοξενίας των μεταναστών σε κάθε περιοχή, ένα ακόμη ερώτημα το οποίο δεν έχει απαντηθεί είναι πως και από ποιον φορέα θα καλύπτονται οικονομικά οι ανάγκες των φιλοξενούμενων».

Θυμίζουμε ότι, βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων, ο Δήμος Κισάμου θα κληθεί να φιλοξενήσει 35 πρόσφυγες, ωστόσο -όπως επισημαίνει- ο δήμαρχος Κισάμου, «κανένας δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει επίσημα ότι ο αριθμός αυτός δεν θα αυξηθεί στην πάροδο του χρόνου».

Και καταλήγει, «αυτή την δύσκολη εποχή αντιμετωπίζουμε ως δημοτική αρχή πληθώρα μεγάλων προβλημάτων που αφορά βασικές καθημερινές ανάγκες (λειτουργία σχολείων, ύδρευση κλπ.) και αδυνατούμε να επιβαρυνθούμε με νέα έξοδα που είναι αδύνατον να καλύψουμε».

neoiorizontes.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ